La Vanguardia

PASATIEMPO­S

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Impactareu amb algú. Hi anava, encara que no fos Alcúdia. 2 Armadura verda. Xerraré de Judy Garland. Principi d’excepció.

3 Fardell gros de llana que li portem a la Francesca. Glaçant a la dutxa. Comença a ionitzar-se. 4 L’Arús una mica escuat. Os. El seient que foragita el romà. 5 La més vibrant de l’alfabet. Xifra sense extremisme. Amputis el llangardai­x. Acaba com comença. 6 Peces de roba d’hivern deteriorad­es per les bestiolete­s. Adobar amb l’ajut de na Marie Bri- zard. 7 Estacions de servei al bell mig del desert. Pedra plana. 8 Dona casada que foragita l’as. Agredeix amb un tinter. Del dret és un arbret de les verbenàcie­s i del revés és una pega. 9 Ofensiva. El subornin a còpia de pa amb tomàquet. Mot agitat.

10 Principi de prudència. Feixuc. Xavier Oliver Escardó. En Capone. 11 El Bernat més esvelt. Policia Militar Multiunifo­rmada. Gros i bru. 12 Acaba com comença. Ajudo. Aquest noctàmbul sempre és el rei de la disbauxa. 13 El vi més avorrit. Valor màxim d’una ona acústica.

14 Els vents o les onades de mar que es van menjant les roques. Màquina d’escalfar.

VERTICALS 1 Esberlarà una pedra. El principal d’un bàndol que potser et pot amenaçar amb la castració.

2 Pregar amb la joiera. Faç. Armadura verda. 3 Centúria. Guisada. Li tallo les gònades amb gran respecte per la higiene. 4 Volem el cap dels agapornis. Ho elabores musicalmen­t. Caps indígenes dels pobles del Perú que han acabat designant els manipulado­rs de votants. 5 Raresa d’ateu. Feia plans amb la teixidora. Emeti. 6 Terrenys desèrtics coberts per dunes. Clavo els colzes. A les portes de la universita­t. 7 Doctors de la llei islàmica i experts en qüestions jurídiques i teològique­s. Mancat de cua. Has perdut una porteria de rugbi. 8 Fereixis un ocell per impedir que surti volant. Lícit sense pronunciar. Mec i agitat. 9 L’adverbi més actual. El fa el botiguer quan les coses van bé, a menys que sigui sastre. Parpella que no et deixa veure la palla. 10 Reprovi d’una manera molt intensa. Figueres de moro.

11 El primer de tots. Fusta que conté teia. Vessant de muntanya. 12 Preposició d’origen. Vernís vitri aplicat per fusió a un metall. Recíproc.

13 Surtin. Flaire que et porta al centre de l’imperi. Bluf escapçat.

14 Ajupir. Ficada dins del llit i ben tapada amb les flassades.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain