La Vanguardia

Metges més humans

-

Estic molt d’acord amb l’entrevista feta al doctor Jaume Padrós (“El bon metge uneix empatia i coneixemen­t”, La Contra, 2/IV/2016). Jo vull donar la meva opinió de l’evolució de la medicina, ja que la meva família s’hi dedica des de fa 170 anys.

La medicina ha canviat molt. Ha millorat extraordin­àriament l’aspecte tecnològic, però crec que ha perdut en general la humanitat dels metges. Sempre recordaré que el meu avi, abans no hi hagués Seguretat Social (als anys trenta), quan visitava un malalt sense possibilit­ats econòmique­s, li donava (sota el coixí) els diners per comprar el medicament que li receptava.

Avui tot és tecnologia (que és molt positiu), però falta humanitat, s’enyora l’antic metge de cap- çalera que a més de metge era conseller de la família. Un dels meus besavis anava a la comarca a visitar muntat a cavall, el meu avi amb carro, i el meu pare amb moto portant polaines per evitar les mossegades dels gossos guardians de les cases de pagès.

Avui a urgències de l’hospital quan entra un malalt amb febre, el primer que es fa són anàlisis i radiologia. S’ha perdut o ha minvat el contacte humà. Un malalt ingressat a l’hospital, desgraciad­ament, moltes vegades només és un número. AUGUST COROMINAS Subscripto­r Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain