La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Vísceres d’en Clavé. Doni treball a un operari. És quan bec que perdo el cap. 2 Fèmur o bru. Relativa a les muses. El primer viatge. 3 Aquesta és fàcil de manejar. Canvi d’equip d’un futbolista.

4 Iode. Introdueix l’aire als pulmons pel nas i fa un poema. Mico menut al Titicaca. 5 Imputi per un apòsit. Concavitat ideal per posar-hi una estàtua, un gerro o un cadàver. Nitrogen. 6 Pot ser d’assaig o canonada. Col·loca les cartes al recipient del carter. Manego les vocalistes.

7 El que fa XVII. Emprenyats de manera capital. 8 Li sap greu. Ballar. Penèlope Cruz entre la gentalla de Hollywood. 9 En Capone. Dietari de periodista. Teixits de cotó que porten els mandrils. 10 La flor més verdagueri­ana. Ens estirarem.

11 As. Assenyalav­a amb el dit. Es mira fixament el límit de la carretera. 12 Reelaboren. Tancat amb un ex alcalde de Barcelona. Escaire.

13 L’hidrocarbu­r que els francesos volen a l’estiu. El designa per a un ús. Embarcació que té fama de ser de rics. 14 Conforma l’arbre genealògic d’una família. S’obnubila.

VERTICALS 1 L’adéu. Brollaren per l’aixeta, perquè n’hi havia. 2 Gosa perdre el cap. Obté ferro o acer per un procedimen­t metal·lúrgic anomenat pudelació. Principi etimològic. 3 Res no és. Que conté Nb. Poden ser sols o tallats. 4 Madureses paulines. Aquesta és una seguidora d’un marquès famós per la seva capacitat de fer sang. Sofre. 5 Esquelètiq­ues. Ho omple tot d’aigua.

6 En un cert sentit, avaria de progre. Avançats per la piscina. En principi, ignorant. 7 Tres catorze setze. Convidar algú a baixar-se una aplicació d’imatge. L’instrument que tocava el mut dels Marx. 8 Adoració, l’escull. Us instal·làveu entre les branques.

9 As. Els vins més avorrits. El lloo excessivam­ent. 10 Cara que no vibra. Gènere d’endevinall­a que oculta la solució síl·laba a síl·laba. L’Olaf perd el cap. 11 El convido amb fermesa. Ho faig amb el nas quan no ho veig clar. El primer de tots. 12 Amuntegat com en Ponç. Facis la feina de sant Martí. 13 Antiguitat. Collita abundant. Sí provençal. 14 Casa de jocs. Embelleix l’ampolla de whisky.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain