La Vanguardia

Conviure amb bicis

-

Darreramen­t hem tingut notícia de greus accidents provocats per bicicletes. Crec que molts són provocats per una senyalitza­ció incorrecta dels carrils bici a la ciutat i per una insuficien­t separació de l’espai entre les bicicletes i els vianants.

Un dels problemes més greus que hi ha, sobretot a l’Eixample, és que carrers amb una sola direcció tenen carrils bici en dues direccions. Això fa que el vianant es fixi en els vehicles que circulen en la direcció del carrer i no en els que li poden venir en direcció contrària. Crec que una millor senyalitza­ció i una més gran discrimina­ció dels espais per on poden circular les bicicletes serviria per reduir els accidents. Tal com vaig sentir per la ràdio en declaracio­ns d’un familiar víctima d’un accident greu de bicicleta, no pot ser que una fina ratlla pintada en una vorera o un carrer pugui separar la vida de la mort.

Crec que la millora de la senyalitza­ció i que els ciclistes tinguessin més consciènci­a que condueixen un vehicle afavoriria la convivènci­a entre aquest mitjà de transport i els vianants.

MARC PERELLÓ

Sant Just Desvern

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain