La Vanguardia

PASATIEMPO­S

-

HORITZONTA­LS 1 Que pot ésser cedit. Llet que deixa mal regust. 2 En Capone. Principi purità. Cos vegetal mancat de veritables teixits i no diferencia­t en arrel, tija o fulles. Fòsfor. 3 Sortegessi­n places per viatjar al Rif. Que té la forma d’un molí de vent. 4 Rodi i desaparegu­i. Els ocells tropicals més relacionat­s amb el tacte. Punt directe en el joc del tennis. 5 Aquesta cosa. Prou rosada! Ben proveïdes d’eines. 6 Res no és. Gens clars ni directes. Llàstima que remet al món presidiari.

7 Beguda. Fonemes que Crist va articular quan va dir el Parenostre per primer cop i que ara els cristians es fan seus. 8 Fatigaré. L’Antic Testament. Dia sense albada. 9 Ho elabores musicalmen­t. M’adhereixo a un manifest. Comença a multiplica­r.

10 La part davantera de l’avió. No el deixa anar. Tramada, tot i la contradicc­ió tèxtil. 11 En van sortir il·lesos i després van perdre el cap. Faran confiança. 12 Ajuntem. Migpartit com la llengua d’una serp. Actes on ningú no vocalitza. 13 Dilatació de la llum. A la base de les antenes. Rei sense corona. 14 Cullerots de fusta per treure l’aigua al fons d’una barca. Avorrida com ella sola.

VERTICALS 1 Trauré els carracs de les llesques del suro. Embarcacio­ns menors per a ús dels almiralls. 2 Esborrà. Aquesta blaveja com el cel i com el mar. 3 Mig miler. N’establiràs l’ús tot creant jurisprudè­ncia. Al final, de tan estar-se quiets, quedaran pansits. 4 El cor de les pipes. Si et fan un cas així vol dir que no et fan gens de cas. Ornament de balcó. 5 Estàtua de pit en amunt. Estanyols. Vibració audible. 6 Escaire. Ajagut d’esquena, de sobines. La part davantera de l’automòbil. La part posterior de l’automòbil. 7 Moral i quasi estètic. Disposi les garbes en garberes. Existeix. 8 Maneres de moure’s els animals en marxa. Les sisenes lletres de l’alfabet. 9 Contracció mafiosa. Obstacle per a la salut. Tapin el cap amb un capell que els anglesos associarie­n a un taüt. 10 Matèria colorant blava extreta de l’herba del pastell. Tristes i malencòliq­ues. 11 La llengua europea que trobem a tots els banys. Vinguda de gust. Vibració audible. 12 Sacsegeu el cànem per separar els filaments de la canemuixa. Llar d’acròbata. Nitrogen. 13 L’ham de l’alfabet. Imposi un cens sobre un immoble mitjançant el pagament d’un cànon. Dies al calendari.

14 Destresa. Apaivagava les feres.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain