La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Robes molt mullades després d’entomar un xàfec. Fugia de les coses concretes que l’envoltaven i envolava els pensaments. 2 Costums d’auxili. Expressió de moltí enamorat de na Isabel. La fase més olímpica dels nostres somnis. Centúria. 3 Actual en el sentit que no li sap greu vocalitzar. Que no viu sinó en presència d’oxigen. Onomatopei­a de sorpresa i escàndol. 4 Mortals. Comença a tenir cabòries. Principi etimològic. 5 Que va vestit amb moltes peces de roba. Desig immoderat de passar per la vicaria. 6 De la matriu. Del dret no sona i del revés ho percep. Sobirà persa. 7 Pot ser abstracte o de pesca. Constituci­ó als regnes de València i Aragó. Ho començo a abocar i em surt bé de preu. Avisa de la pèrdua de la targeta de crèdit. 8 Est. El que fa vi. Ho adorni tal com feia amb la seva moto el pilot Mamola. 9 Mil cent. Pedestal de poeta rodolinair­e. El color de l’esperança. 10 Fer una remor sorda i contínua. Arribaria al món. 11 Adobats a la manera de Marie

Brizard. Pequinès. 12 Folres que mai no s’han fos. Que conté U radioactiv­a. Ho fa servir a l’americana.

13 Antic sopar. Engegada. Emirat tranquil, sense emprenyade­s.

14 Moixó. Inclinin els pals d’un vaixell cap a la proa. Navegui d’una manera determinad­a a la recerca dels tresors més preuats.

VERTICALS 1 Us aferreu al mugró i us nodriu. Emboga una cadira. 2 Ho exhibeix d’una manera barroera. Cultiu. 3 Aquests tenen cura dels cavallets. S’instal·len entre el brancatge. 4 El mallorquí. Inflamació del vas sanguini més important dels mamífers. Vistes aèries de la costa gallega en un dia de boira. 5 Sofre. Que té la pell blanca, els cabells blancs i els ulls molt clars. Festassa. Sofre.

6 Hi acosta els llavis amb finalitats romàntique­s. Elaborar. Fet fora a punta de pistola. 7 En un cert sentit, presonera. La lletra grega de la tauromàqui­a. Folla. 8 Pot ser de pisos o de notes. Tremola. Només deixa de ser nociu si en retira l’ou. 9 Sofre. Brut com ell sol. Arribaven al món.

10 Fer forats amb la barrina. Menuts com la canalla de la colla castellera de Granollers. 11 La nota musical més vàcua. Pinyol. Saliven davant d’una criatura. Mamo sense ajuntar els llavis. 12 Tema no religiós. Els allibereu d’una obligació. Res no es.

13 Còpula. La fruita dolça més divertida. Ormeigs que serveixen per hissar o arriar vergues. 14 Obeeix. L’ajuda a la manera operística. Estimi, o més aviat m’estimi.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain