La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1

Gat caçador. Pèrdua de la capacitat de percepció tàctil.

2 Jornades ciclistes. Ho farien servir a l’americana. 3 Nitrogen. Aquestes provoquen la hilaritat general. Òxid d’itri. 4 Setial reial que els gironins busquen pertot. Amanyaguem un gat. Fluor. 5 Tal o tal altra. Esbocinada tot escoltant el Micado.

6 Mig porc. L’arma blanca més kantiana. Pot ser específic, però en general es relaciona amb la gravetat. A vosaltres. 7 Sia agitada. Les més apreciades són les denominade­s extra. Victòria Contreres Escambell.

8 As de baralla. Principi d’asimetria. Comença a declarar la independèn­cia. Laia encaputxad­a. 9 En un cert sentit, lloa excessivam­ent. Marques enregistra­des per a un derivat potàssic que sembla al·ludir a l’oncle que ve de l’hort. 10 Amistat. Corrin amb el cap, sense el cor. Al bell mig del cel. 11 Mancat de sol. Comença a edificar. Festins porcins. 12 Rodo sense rodes. Us apunteu a tripular el vaixell. Eructe de n’Ariel. 13 Sarment. Feriré l’esteticien a la cera.

14 Prepari el concert. Pot ser càustica o avorridíss­ima. Has perdut la porteria de rugbi.

VERTICALS 1

Netejaria. El vas sanguini més important del nostre organisme. 2 L’esperat final del combat. Carregada de doblers, i amb un peu a la Costa. Tots dos. 3 Les cartes més estudiades. Aquesta és del poble sali. Ros anaeròbic. 4 Dir la seva sota el pi. S’esdevenia. 5 El prefix que tot ho renova. El colgui a còpia de rocs. A les portes de Nagasaki. 6 Hi és. Boa decapitada. L’aliatge més comú. Iode. 7 Res no és. Sorgí del fons marí. El de les masses és un heroi.

8 Costums de socorrista. Suborna a còpia de pa amb tomàquet. Fatigat.

9 El campió. Obstaculit­zà l’enemic per privar-lo d’avançar. En un cert sentit, blava immensitat. 10 Arribaves al món. Instrument­s menystingu­ts. 11 Enginyosos a l’hora de sortir-se’n. Grup radical orgànic RCO. Raresa d’ateu. 12 Signatura. Ratllarà la roba de l’aviador. 13 Principi de ieisme. Relativa al gran Ellington. Jove ibseniana. 14 Tercera fase de la mitosi. Amorries el bestiar.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain