La Vanguardia

Entendre’s amb els fills

-

Molts pares i molts adolescent­s comenten: “És que no ens entenem”. La comunicaci­ó és tot un art que si domines, es pot convertir en el teu millor aliat, però si no hi has estat instruït, és fàcil que es converteix­i en el teu pitjor enemic. Llàstima que no ens ensenyin aquest art de petits, ens aniria genial quan som pares i mares!

Comunicaci­ó és tot. Des que el mires quan el lleves fins que li fas el petó de bona nit li estàs explicant un munt de coses al teu fill. I aquí rau la dificultat, ja que les paraules podem escollir-les però una mirada no, i aquesta li diu clarament el que pensem.

I com sabem si ens funciona? Només heu de fer una cosa, preguntar-li al fill si habitualme­nt se sent comprés. I si quan tu arribes a casa respires confiança, tens mitja feina feta, ja que la confiança és la base de les relacions saludables.

Un recurs que també funciona és deixar-li perles pel camí: “Fill, siguis qui siguis i com siguis, sempre t’estimaré”; “m’agrada escoltar-te”, “m’encanta que siguis el meu fill”, “ara és ara, i després és després”, “no et permeto que em parlis així”, “ho has fet amb el cor? Llavors està bé”, “sense somnis el món no seria tan gran, somia, fill, i fes-lo immens”...

I si a nosaltres no ens van ensenyar aquest art de petits, que la història no es repeteixi en els nostres fills i filles. CRISTINA GUTIÉRREZ Santa Maria de Palautorde­ra

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain