La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS

1 Lloança d’adulador que surt molt millor si ets a la taverna. Preocupar. 2 La roba més fina de Badalona. Encallo una embarcació en avarar-la. Comencem pel començamen­t. 3 Ogre migpartit. Bala petita. Esdevenen la unitat de mesura de la capacitat d’un hospital. 4 Comparació d’una imatge amb un nombre determinat de paraules. Tornarà a posar a la balança. 5 Música de ritme sincopat. Sí que torno, i ho faig com un déu. L’arbre més televisiu de Catalunya. Mistela en una platja nudista. 6 As. Parlada de tu. Projectil, o transport públic. 7 Que consten de dues parts. Torni a escollir. Avisa de la pèrdua de la targeta de crèdit. 8 Armadura verda. Les posseeixes. El seient d’un candidat.

9 Mena de gat que, en certa mesura, és delirant. Digeríssim. 10 Orina molt vegetal. Lamenti. Capa, sobretot si és de pintura. 11 Estimi la dida. El cinquè. Buc sense proa. Nitrogen.

12 Un tipus de sofà a l’alfabet. El cotó que menys associem a la roba. Fax sense encapçalam­ent. En un cert sentit, és necessari. 13 Alimenti. Forçava algú. 14 Insignific­ança, malgrat Hugo Cholo. Començo a esperar.

VERTICALS

1 La quantitat de menjar que es pot agafar d’una vegada amb una cullera grossa. Tocaments.

2 Raonable. Esgarrapem com una bèstia. Peó decapitat. 3 L’anvers prosaic. Assassina a la manera dels vegetarian­s. Dit d’un vegetal que viu sobre una altra planta sense parasitar-la. 4 Lloï la memòria dels pallassos de la família Aragon. Vagi més enllà. Seixanta-u. 5 Ens cal per respirar. Tractament­s reials. ANIM Líquid lletós en què es transforma el quim a l’intestí prim. 6 Superfície molt fina. Precedí un Simpson que protagonit­zà un sonat judici criminal. No estigui ocupat, el càrrec. Est.

7 Llastaré una embarcació amb sorra. Forats grossos a les bótes de vi.

8 Pot ser impur o de teatre. Gasta. Ball que foragita la bessonada. 9 La meva te la dono perquè sé que me la tornaràs. Extret del subsòl. Tal.

10 Embellim un cartell amb adorns. Se’n surt. Cinquanta que fugen de Xile. 11 Embarcacio­ns esportives amb sis o vuit remadors. Assistíssi­u a la santa missa. Goso perdre l’oxigen.

12 Septentrió. Compostos de peus bisíl·labs, breu i llarga. Petita extensió que es distingeix de la superfície que l’envolta. 13 Aquesta fingeix per sistema. Sentim. Sintonitza amb algú. 14 Motiu ornamental circular dibuixat en un paviment. Faltar.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain