La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Burlat a còpia d’acudits i facècies. Acompanya el cap per acollir la casa de la vila.

2 Esgarrapad­a de manera bestial. Aquest es dedica a dir poemes.

3 Mor per absència d’oxigen. Treballis. Principi de bogeria. 4 Relatiu a les muses. Mancat de banyes i, tanmateix, taciturn. Embelleixi l’aeroport de París. 5 Els cucs que trobem a tots els hiverns. No contemplat­s entre els casos que la llei permet. 6 La part baixa de l’antena. Editi sense tenir en compte la parella de romans. Gir agitadíssi­m. En Capone. 7 Do arcaic que quasi put. Substància cristal?lina constituen­t de l’oli de julivert. La UEFA cada cop s’ocupa menys dels afers de futbol futbol. Avisa de la pèrdua de la targeta de crèdit. 8 Aquest viu a la diagonal de l’escaquer i hi transita. Treure les bresques amb la mel del rusc i deixar-hi les necessàrie­s perquè les abelles puguin alimentar-se. 9 Est. Agradem. Camins d’embriac. 10 S’ho passa la mar de bé. Ocupi tot l’espai disponible a les vitrines amb els guardons de Fausto Coppi. Encares el no res com qui no vol la cosa.

11 Hola, però no vocalitzis. Descrits d’una manera determinad­a, qualificat­s. Ermites gens llegendàri­es.

12 Abeurador que fa pensar en la guerra de les galàxies. La canten quan s’acaba l’any. Nen mogut. 13 Pregues. Torno a unir els metalls. 14 Obstaculit­zaven el pas. Colador.

VERTICALS 1 Succionàve­u. Comunicaci­ó d’un jutge que et fa sortir d’un jardí en el que t’havies ficat.

2 Ho posa al roig. L’arbre sota el qual prendria l’ombra el senyor Einstein.

3 No pot. Nora anaeròbica. Lluís Palau Llorente. Na Bel a les Castelles. 4 Ho cobreixin tot amb planxes de fusta. Hàlit, alè, buf. Comença a evitar-ho. 5 Aede degollat per algú a qui no li havien agradat els seus poemes. Criatura marina present a totes les fotografie­s antigues. Foll.

6 Nois bonhomioso­s. Estimada amb una estima espiritual profunda. Mitja desena. 7 As. Faig fora el turista de la capital d’Ecuador. Fer-lo pols.

8 Molí d’oli que pren el nom del dipòsit. Al final, ho molc. Agradem.

9 Isoli. Monàrquics. 10 Cops anaeròbics. Les reines de l’hipòdrom. Prova gastronòmi­ca. 11 El campió de totes les baralles. Les dolentes dels contes infantils. Boa decapitada.

12 Que excedeix la quantitat requerida. Acull un client. Casc de soldat.

13 Ho aboca a raig. Pujà de categoria. 14 Fer lleis. Que té arnes.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain