La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

Núm 9444

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 L’element de les piles que més duradores. Que es pot fer, segons els plans urbanístic­s. Els extrems del puig. 2 Ens cal per respirar. Ens estirem. Guarir algú a còpia de bon pernil. 3 Criatura que manté semblances amb els humans, els óssos i els estruços. Sumarà. 4 Tunes sense cap ni peus. El peix més religiós. Que serveix per a alguna cosa. 5 Unitat de flux lluminós del sistema internacio­nal que dóna nom a una poètica editorial barcelonin­a. Anem a parar al talla-gespa. Escaire. 6 En Capone. Dit de l’ocell que encara no ha sortit del niu. Navegada d’una manera determinad­a. 7 Pot ser de cervesa o militar. Instal·lats entre el brancatge. Autèntic. 8 Sofre. Gargall que fa pensar en Rouco Varela. Excatament el mateix. 9 Esberlava les pedres. Relatives als gossos. 10 Tonalitat. Aquesta és semblant a un tub. Infusió de les cinc. 11 Carrer que surt molt bé de preu. Sortejar. Divinitats presents a totes les idees. 12 Òxid d’itri. Ens afartem del Coll. En un tres i no res. 13 Traguessin del subsòl. La que fa vi. 14 Crit d’acceleraci­ó canina. La venerada predecesso­ra d’en Klaus. Sí que torno.

VERTICALS 1 Dividits en fragments semblants a la part tova de les orelles. Ventre que es menja. 2 Iode. Planta herbàcia quasi insular. Ferum insuportab­le que desprèn l’aixecador de peses. 3 Cobrim. El vencé perquè no es presenta. Garbell. 4 Isabel Jover Esteban. Encís filosòfic. Nomenarlo visir no té ni cap ni peus. 5 Capti. Expressarà­s la teva hilaritat. 6 Ratllar la roba del maquinista. Col·locà. Fumis sense deixar rastre. 7 Dies sense cap ni peus. Abaixa la bandera pal avall. La receptora d’un cop de falç ho és, igual com també és superba. 8 Estimada. Fet pols a les Terres de l’Ebre després de treballar molt. Nitrogen. 9 Comencem a ballar. L’instrument de vent que et convida a entrar al bar. Forma del verb que expressa una acció passada sense interessar-se per la seva durada ni per la seva posició respecte a una altra acció. 10 Ningú no fa cap cas a les seves calces. Relatius als óssos. Escola religiosa. 11 Les reins de l’hipòdrom. Festes públiques.

12 Encabien una melodia en els passos d’un metrònom. Radia. 13 Aturi. Renuncià a un càrrec. Portada dialèctica. 14 Cridar el còrvid. Amorriar-se el bestiar.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain