La Vanguardia

Llibertat de triar

-

Laia, acabo de llegir la teva carta “Respetar las bajas maternales” (30/VII/2016). Des de

l’empatia he de dir-te que la llibertat és el do més apreciat que hem rebut, per tant que l’Anne Igartiburu hagi decidit tornar a la feina és tan respectabl­e com la teva decisió de portar a terme la teva baixa maternal.

Sempre he estat autònoma, la meva filla va néixer el 1983, no existia per als autònoms baixa maternal i al cap de deu dies ja estava treballant. A vegades l’entorn no permet “que pueda disfrutar plenamente de su bebé durante la baja maternal plena” però et puc assegurar que gaudeixes plenament del teu fill o filla i ell o ella de la seva mare. La meva filla no va poder ser alletada, el meu fill 10 mesos, i et puc dir que sóc la mateixa mare per a tots dos.

Els nostres fills necessiten bàsicament amor, coherència, seguretat i ser acceptats tal com són (no tal com nosaltres pensem que han de ser) i no és qüestió de quantitat de temps, sinó de la qualitat d’aquest temps.

No saps si l’Anne deixa el seu fill en mans del pare, que té tot el dret del món a gaudir d’aquest procés, ni saps com ha organitzat la seva vida al seu voltant. Sóc psicopedag­oga i veig moltes vegades com teories dictatoria­ls no accepten les circumstàn­cies de cada família i cada entorn. Deixem de jutjar, deixem d’expandir teories que estan molt bé si les circumstàn­cies ho permeten. M. CINTA MARÍN GALINDO Subscripto­ra Castelldef­els

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain