La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Foll. En aquest indret d’Aquitània. Reviscola musicalmen­t. 2 Mirant-s’ho. Que no té coneixemen­ts tècnics. 3 La part superior dels til·lers. Porters de palau. S’hi até amb un cert desordre. 4 Semblant al llorer i partidari de l’amant de Petrarca. Predecesso­r peninsular. Nitrogen. 5 Escaire. Principi sàdic. Afinats com es fa amb els teixits de seda. 6 Sorrenques. Fill de Seül. 7 Cullerada plena fins al capdamunt. Garrepa de Molière. Anar sense vocalitzar. 8 Principi d’importànci­a. Cap mena d’herència cromosomàt­ica. Devastades com les terres habitades per eremites hermètics.

9 Semblant a la bèstia de sant Sebastià. Funcionari municipal. 10 Teníem una certa identitat. Moviment defensiu del rei escaquista més amant d’Elvis Presley. Universita­t Oberta de Libèria. 11 La part inferior del còlon. Ho fem servir mig marcits. Prepara l’instrument musical, tot i que alguns es pensen que és jurídic. 12 Derivat de l’oli. Perdi glòbuls rojos. La part posterior del bosc. 13 El punt de màxim plaer sexaul. Palmereta que capgira l’acció de na Diana. Obligacion­s a pagar per una pena que en teoria ja ha estat perdonada. Est. 14 Ho repetí molt perquè l’escoltessi­n. Aprimen els barrots de la presó.

VERTICALS 1 Col·lecció de butlles pontifície­s. Lloança erasmiana. 2 Ho amaneix. Noi que sempre està en moviment. Nitrogen. 3 Aquestes són més aviat innocents. Aprovés alguna cosa des de les altures. 4 Gall escuat. Arribem fins a la vora. Aquí a França, a tocar del vici. 5 Persones que lliguen. Edicte del tsar. 6 El pis més elevat. Les festes de Mataró que mereixen més hagiografi­es. Al bell mig de l’acte. 7 Cu, però no pas de coure. El país iberoameri­cà més picant. Els pits de les cosines. Iode. 8 Mudances quan vocalitzes. Remeneu la sal. Repartir fusells. 9 Òxid d’itri. Exerceixo el dret de no deixar fer. N’hi ha a les dutxes i a les neveres. 10 Enderrocar. A Panamà pot ser navegat o sintonitza­t. 11 La part posterior del porc. Grandíssim. S’ho miri amb ulls de pilot. 12 Penetrar. Deduí, també. Sa majestat. 13 Fa confiança. Dissension­s entre rivals. Est. 14 Donar a cens. Lliguen.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain