La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Ha passat de les epidèmies de salut als problemes informàtic­s, sempre molt de pressa. Substàncie­s apegaloses. 2 Dinis encaputxat. Deriva cap al frau fiscal. Olla destapada. Al bell mig del mur. 3 Lluc Cazorla Zuloaga. Tombo una llei vigent. Amb rubor, però sense vibrar. 4 Lloances. Que no hi sent. Campió. 5 Sortejaven. Orella ben proveïda de zones cartilagin­oses. 6 Em dirigia. Gènere escultòric destinat a homenatjar. Dia sense albada. 7 Ens comencem a agenollar. Bastó vagament anomenat per l’evolució televisiva. Hi posava RIP cal capdamunt, però es va produir un cert desori. Una fórmula molt seguida per televisió, oi Hamilton? 8 Centúria. Aixequi. Relatives a la llet que vam tenir de viure en aquesta via. 9 Amèrica sense la simpàtica alemanya. Sal de l’àcid làctic. Podré trobar-hi un contenidor de vi. 10 S’aturen. Amaníssim. 11 L’acció de trafegar amb vi amagats rere una col. Davanter centre trencador per antonomàsi­a. 12 Taxes sense cap ni peus. Ajudarà a la verdiana manera. Divinitat que no apel·la pas a la unitat. 13 Són venerats per la seva pròpia

naturalesa sobrenatur­al. S’instal·la en un indret i hi estableix lligams. Món anaeròbic. 14 Has perdut la porteria de rugbi. Fermin un pal mitjançant els estais. Que té dues parts.

VERTICALS 1 Vilatana. Intercepta­da mitjançant una antena. 2 Ho fa amb la balança quan convenç algú. Poden ser segona, directa o atlètica, però al final sempre fuges. 3 Aquesta s’alimenta d’arrels. Talleu la gespa del jardí de l’acadèmia de la llengua espanyola. 4 A vosaltres, nord-americans. Feixos petits de blat, branquillo­ns. Ho conec. 5 Sofre. Deessa del bel canto. Fer-la equival a fer servir el genoll i les mans d’escaleta perquè algú pugui pujar a un cavall. Camí d’embriac. 6 El que fa deu. Company alpinista de la pala. Marejat fins a la nàusea. 7 Principi veritable. La lliga de bàsquet nord-americana. Ho llevarà. 8 Que s’emprenya amb facilitat. El queixal dels homes llop. Indoeurope­u com en Vatanen. 9 Sofre. Objectius de futbolista. Removeren les brases per mirar de revifar el foc. 10 Cos que pateix un tipus d’anèmia que apareix durant l’adolescènc­ia femenina. L’era, el camp d’eres? 11 Ens cal per completar el gol. Don Balón. Caiguda d’una víscera com a conseqüènc­ia del relaxament dels seus mitjans de fixació. Principi administra­tiu. 12 El pantà més influent en la història recent de la música catalana. En un cert sentit, rectificar­ia la seva anterior opinió. El primer de tots. 13 Est. Obre la boca mentre mira aparadors. Vermellor de la pell deguda a una congestió capil·lar. 14 Persona que transpira. Emprem. Universita­t Nacional de Laos.

 ??  ?? Núm 9544
Núm 9544

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain