La Vanguardia

Conductes dictatoria­ls

-

Dos articles publicats a La

Vanguardia m’han fet reflexiona­r. Són els articles del senyor Antoni Puigverd (“Fraternita­t inesperada”, Opinió, 7/XI/2016) i del senyor Josep Miró (“Un país en destrucció”, Opinió, 7/XI/ 2016). Ja fa temps que m’he qüestionat el canvi polític del nostre país, em preocupa molt.

Sóc militant d’Unió des de fa molts anys, i tinc la visió pròpia d’aquest –ho dic perquè m’entengueu–. Si entrem en una dictadura d’esquerres, podrien imposar sota la seva ideologia com hem de caminar. Això ja ens passa a les dues cases grans del catalanism­e de la plaça Sant Jaume de Barcelona. Josep Miró ho descriu molt bé, i fins i tot parla dels programes d’entretenim­ent dient que hi ha missatges subliminar­s per a conductes. I conclou: “I alhora anar destruint el país que anàvem fent”.

Puigverd parla de la solidarita­t del gruix de la societat i de la diferència amb els polítics. Evoca els clàssics: “On hi ha el bé, hi ha la meva pàtria”. Magnífic! Conclou: “No és la pàtria dels crits la que guanyarà el futur, sinó la de la fraternita­t”. Tant de bo tingui raó, però el bé ens l’hem de guanyar també en la governança.

No deixem que cridin i amenacin fent-nos por les forces polítiques minoritàri­es del nostre país. És un adoctrinam­ent i un govern dictatoria­l que no ens mereixem. Tinguin seny i actuïn en conseqüènc­ia –els que a hores d’ara tenen el poder polític i també la ciutadania– denunciant les conductes dictatoria­ls.

DOLORS DIVÍ ALASÀ Subscripto­ra Mataró

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain