La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Mantinguin les constants vitals però no visquin. Li clavà una cleca. 2 Fumis sense deixar anar fum. Ver forat al mig. Palmeretes. Escaire. 3 N’amidarem la llargària. Colla. 4 Gairebé fa tard. Instrument de percussió que coneixem bàsicament rere un clavi. Bufes sense cap ni peus. 5 Proper fins al contacte. Mulla perquè mira. Torbs de muntanya. 6 As. Netejar un terreny boscós per practicar-hi l’agricultur­a. Pupil·la juganera. 7 Fer malbé. Dilatacion­s de la llum. 8 El ram més alt d’una planta, que es destaca dels altres. Parella de romans. L’esperat final del combat. 9 Dors anaeròbic. Es queixen com vaques o bous. Res no és. 10 Dea decapitada pels descreguts. Apareix i fa desaparèix­er l’eix. Drissa de bandera per la qual un mallorquí s’esgargamel­la. 11 Es queixa com un felí. Eminències dels ossos. 12 Aquest vespre farà vinti-quatre hores. Esmola l’arma per arrenglera­r-los. Associació de badocs potencials. 13 En tregui la brutícia. Esporga. Diu que perd el cap.

14 Ho tastà. Fa algun advertimen­t realcionat amb la targeta de crèdit.

VERTICALS 1 Traslladat. Sol·licita. 2 És adequat, potser a l’hora de recordar l’època dels campaments. Veí del rus. 3 Gros i bru. Que es pot fer malbé molt fàcilment a l’armari. Sentits. 4 Ven, agitat. Del dret és un fragment del camí i del revés l’astre veí. Malví. 5 Ho faig fora amb un sotrac. Experiment­a una visible erecció. Gran Bretanya. 6 Iode. Avanci pel riu tocant l’ukulele. Desfilada carnavales­ca. Camió vocalista. 7 Ens instal·lem entre el brancatge. Estudiós sobre el terreny que acabarà cartografi­ant. Res no és. 8 Lloc airejat però prou cobert per impedir que hi caigui el sol. Orina de vegetarià. 9 Aquí no ens queixem. Topada brusca que capgira el dolent de la pel·lícula. Aïllo. 10 Membre d’una facció partidària de la política papal, enfrontada als gibel?lins. Esclafada.

11 Buidor en estat pur. Es neguitegi perquè no pot esperar més. A la part davantera de l’avió. 12 Repassi la bibliograf­ia. Obstacle. Iode.

13 Puny d’espasa. Oprobi. Tastis el vi de Trípoli tot mirant una au sagrada egípcia. 14 Aquesta en surt sencera, de l’accident. Deixa anar subtilment la seva ànima de guitarrist­a.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain