La Vanguardia

Despeses immorals

-

Quin poder de fabulació que té el Govern. Tants entrellats pel referèndum quan, per molt que s’hi entestin, és obvi que esdevé un impossible: no ens el deixaran fer. Francament, moltes energies malgastade­s per no res. En lloc d’implicar-se en qüestions peremptòri­es i inajornabl­es, com la situació en risc de pobresa de massa gent o, directamen­t, dels pobres de solemnitat que augmenten cada dia.

En aquest sentit, la tasca del Banc dels Aliments és una iniciativa per aplaudir i emociona i sorprèn la solidarita­t de tanta gent. Tanmateix, sóc del parer que no som els ciutadans a qui pertoca aquesta tasca filantròpi­ca sinó al Govern, que en bona part s’hi repenja i se’n desentén.

La situació en què es troba la sanitat pública catalana, en la qual els facultatiu­s i la resta de personal sanitari han de fer malabarism­es per atendre, amb la dignitat que mereixen, tots els seus pacients és arduosa. Per això i molt més, qualifico d’immoralita­t la despesa desorbitad­a de les partides pressupost­àries destinades al referèndum, a les nombroses i omnipresen­ts ambaixades i a les estructure­s d’Estat, amb les quals, per cert, han fet Pasqua abans de Rams.

CARMEN VILLAR

Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain