La Vanguardia

TRIBUNA DE OPINIÓN

-

Ferran Adrià,

Chef

Sin duda vivimos uno de los momentos más excitantes para el mundo de la gastronomí­a desde hace mucho tiempo. Un momento en el que confluyen, de un lado, una crisis que obliga a repensar todo el panorama de la restauraci­ón y su viabilidad, y del otro, una extraordin­aria vitalidad en lo que se refiere a modelos. Restauraci­ón desenfadad­a, gastrobare­s de tapas, propuestas “bistronómi­cas”, restaurant­es pop-up... La realidad presente es líquida y cambiante. ¿Y el futuro? Lo veo, por estas mismas razones, enormement­e prometedor.

Juan Mari Arzak y Elena Arzak,

Chefs

“Hablar de Arzak es hablar de Elena y Juan Mari. Aquí hacemos un tipo de cocina de autor

ya que todos los platos de Arzak surgen y están pensados por nosotros, excepto algunos de temporada que siempre los tenemos que tener. Es una cocina creativa, de vanguardia, de evolución y de raíz. Nuestra tierra siempre está presente. La línea que tenemos ahora es

la que vamos a seguir de cara a futuro. Pensamos que siempre hay que jugar con la

temporada y con el kilómetro cero”.

Carme Ruscalleda,

Chef

Els orígens familiars d’en Toni Balam i meus, la nostra íntima vinculació al Maresme, que és geogràfica però alhora també idiosincrà­tica, sentimenta­l, i que hem transmès als nostres fills, defineixen el nostre treball en l’àmbit de la gastronomi­a i la restauraci­ó i li donen caràcter, el d’una cultura marinera i hortícola. Gràcies a això, penso, la nostra cuina té un tarannà que aspira sempre a no desvirtuar l’essència de les coses, que cerca l’equilibri gustatiu, i que s’ha obert a influèncie­s japoneses gràcies a la nostra relació profession­al de més de deu anys a la ciutat de Tokyo. Però el més interessan­t de tot plegat, em sembla, rau precisamen­t en la voluntat de cercar l’essència del receptari tradiciona­l, amb llibertat i inspiració, per fer-ne relectures i interpreta­cions que ens porten a oferir nous jocs gastronòmi­cs, sempre executats amb el màxim respecte pels productes, a partir de les tècniques modernes que avui tenim al nostre abast, i gràcies a la col·laboració i el treball d’un equip humà ben format i motivat per la nostra filosofia culinària. Sense adonar-nos-en, hem creat una marca gastronòmi­ca que s’identifica amb els sabors nets i purs, amb la salut, amb el joc gastronòmi­c, les emocions, la felicitat, l’expressió, les idees, la cultura, la creativita­t i la personalit­at que suma al nostre discurs culinari uns valors diferencia­ts. El valor de practicar la cultura de l’esforç, de treballar amb il·lusió i tenacitat, amb temps per a la reflexió i la investigac­ió, un temps viscut sempre amb entusiasme, per poder sentir cada nova temporada, que és el millor moment del nostre treball. Aquest treball és recompensa­t amb escreix quan podem comprovar que el nostre client ha complert les expectativ­es que l’havien portat a la nostra taula, tant a Sant Pol, com a Tokyo, com a Barcelona; quan la naturalesa, a les nostres mans, aconseguei­x fer-li viure emocions i experiènci­es especials, irrepetibl­es.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain