La Vanguardia

El sistema de pensions

-

Solucions per a les pensions? I tant que hi hauria solucions! El que passa és que el Govern central, amb Rajoy al capdavant, no vol afrontar el problema, que és fort i que comportari­a moltes re-

formes en el seu mandat i ell i tota la seva tropa són incapaços d’afrontar-los. Les pensions que es cobren no són cap regal que fa l’Estat, ni de bon tros: són diners que els treballado­rs van confiar-li, trets dels seus salaris, per ser administra­ts per ell, de manera que una vegada aconseguid­a la jubilació es pogués dur una vida digna.

Són diners que s’han malgastat i ara no saben com sortir-se’n per complir i tornar per mitjà de les pensions esmentades el que els treballado­rs els han confiat. Tenint en compte que el poder adquisitiu s’ha vist notablemen­t minvat, ja que la clàusula d’augmentar segons l’IPC se l’han passada per on han volgut.

Mireu: fora Senats, res de cobrar sous astronòmic­s tots els que han estat presidents, ni vitalicis fabulosos, ni cotxes oficials, ni secretàrie­s per als panxaconte­nts que han tingut algun dia un càrrec oficial (i no han fet res més que escalfar cadires), ni dietes, ni extres de tot tipus que es reparteixe­n aquesta guardiola que no és seva. Estan robant! Som el país europeu amb més parlamenta­ris (que els redueixin!), que vigilin els fraus fiscals, que paguin més els superrics, que n’hi ha molts, i que s’adonin que retenir encara part de les ridícules pensions que paguen és una vergonya i grossa.

Vaja, que si volen, la solució hi és. Faran res de raonable? Ho dubto. I aquest cop m’agradaria, i molt, equivocar-me i que almenys per un cop el seu cervell adormit despertés i solucionés aquest candent problema que afecta tanta gent ja gran i que no es mereix el que està fent aquest Govern de fireta.

ÀNGELA FERRER I MATÓ

Girona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain