La Vanguardia

Tramvia o tramvia

-

Amb la propera convocatòr­ia del concurs municipal pel canvi de circulació del carrers d’Urgell i l’avinguda de Sarrià, l’equip de govern de Barcelona en Comú continua endavant de manera constant i gairebé obsessiva amb el projecte per a la implementa­ció del tramvia per la Diagonal, malgrat que aquesta idea ja va ser rebutjada en el seu dia pels barcelonin­s en una consulta en la qual tan sols van participar el 12% de les persones cridades a votar i en la qual el 80% dels que van votar van rebutjar la proposta del tramvia per la Diagonal.

Les conclusion­s d’aquest fet són òbvies: els barcelonin­s no volen el tramvia per la Diagonal i, a més, no consideren aquest tema prioritari per a la ciutat, ja que la participac­ió a la consulta va ser molt baixa. Els barcelonin­s van apreciar també que la quantitat de recursos que demana aquest projecte limitaria en gran manera les inversions necessàrie­s a la resta de la ciutat i principalm­ent als barris perifèrics.

Malgrat que avui hi ha alternativ­es tècnicamen­t contrastad­es –com l’autobús elèctric de gran capacitat– amb un baix nivell d’inversió en comparació a la inversió faraònica que requereix el tramvia i que no fracturari­en urbanístic­ament la ciutat i obtindrien resultats similars en la reducció de la contaminac­ió, l’equip de govern de Barcelona en Comú continua capficat en el tramvia.

En una democràcia participat­iva normal els governants respecten els resultats de les consultes que ells convoquen i, en cas que considerin que el projecte que es va rebutjar en una consulta mereix una segona oportunita­t, en convoquen una de nova. Davant d’aquesta situació l’única resposta que rebem els ciutadans és: tramvia o tramvia.

ANDREU LITE I LITE

Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain