La Vanguardia

Kafka i la llum

-

El setembre del 2016 una carta certificad­a d’Endesa em notifica que s’ha detectat una doble escomesa al comptador de la llum del meu estudi (vol dir que el tinc punxat). Al mateix temps arriba una ordre de tall de subministr­ament si no abono un suposat recàrrec de 2.946,20 euros. Com que no és cert que tingui el comptador punxat, segons certifica un tècnic homologat, i he pagat cada mes segons les factures presentade­s per la mateixa Endesa, inicio les gestions per aclarir els fets.

Incomptabl­es trucades a un telèfon de Sevilla amb interlocut­ors diferents cada telefonada. Nombroses visites a través de cita prèvia a l’oficina d’atenció al client de la Gran Via de Barcelona. Enviament de burofax, de correus electrònic­s... Cap avenç. Em diuen que el procedimen­t té el seu temps i algun dia arribarà un inspector a comprovar l’error. Passen les setmanes. No paro de fer gestions. Per descomptat, mentrestan­t he pagat les factures del meu consum mensual presentade­s al banc. Arriba un comunicat de l’empresa dient-me que l’afer està resolt i que senten les molèsties, que han aturat la factura del recàrrec de quasi tres mil euros que no em correspon i també l’ordre de tall de subministr­ament. Respiro tranquil·la.

El 6 de febrer del 2017, sense avís, em tallen el subministr­ament d’electricit­at. L’única explicació que se m’acut és que Kafka ha entrat a Endesa.

ÀNGELA VINENT

Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain