La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

Núm 9644

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Es fiquen el dit al nas o fiquen el nas en un assumpte relacionat amb furts. Ho cobria tot amb plaques primetes de metall o de fusta.

2 Productes de segona mà. El pelava a la manera del món teòricamen­t civilitzat. L’arbre més invocat pels amants del ioga. 3 Estepa on ningú no vocalitza. Causar desperfect­es en pesar-lo. La lletra grega que sap l’idiota. 4 Malalties de la vinya. Lents d’augment per veure ve la marededéu de Guadalupe. 5 Ermites gens llegendàri­es. Neó escapçat. El deixà per mort. Comença a instaurar l’època dels vins que et fan perdre el cap. 6 Perill del marisc. Treuen per impressora. Avisa de la pèrdua de la targeta de crèdit. 7 Triomfà. Arribem al món. 8 Llenca de terra que impedeix que hi hagi més terres illenques. Mamat i sense ajuntar els llavis. Bandejat deliberada­ment entre els homes.

9 Sofre. Xumem com nadons adelerats. Sílvia Barros Domínguez. Una grega al carro. 10 Pitjor que dolenta, malvada. Terra que deixa el riu. 11 Àton i sense creu. Camp immediat al mas. Parir és difícil quan no hi ha res que ajudi a la subsistènc­ia. 12 Agradà. Perd el control sobre la seva bufeta i es mulla a cor què vols. 13 Línia del temps. Núvols formats per partícules de glaç. Al final el depilin sense cap fórmula de condol. 14 Hi són. Destarotat per les circumstàn­cies ambientals.

VERTICALS 1 Barreta giradissa destinada a enrotllar un fil. T’equivoquis, però sense deixar de moure’t a la recerca d’un nou rumb. Aprovat. 2 Aquestes tenen la propietat de cremar. Xops com els rogers quan passen per Mataró. 3 El peli al zero. Se’n deia anglesa quan excepciona­lment tenia dos dies de festa, ara ja consolidat­s. En un tres i no res. 4 Got anaeròbic. El que va a la dreta de la coma. Gresca per no res.

5 Combustió, també. Ho aixafin completame­nt. 6 Est. Moixó. Cinquanta-u. Ase destinat a ser ajuntat a una euga.

7 Que surt guanyador en totes les estadístiq­ues. La membrana fina que embolica els embrions. Raresa d’ateu.

8 Fundent calcari constituït per carbonat càlcic impur que conté òxid de calci. Proveït de galtes inferiors prominents. 9 Una xicra lletrada que n’exclou les vocalistes. Fets servir. Pelada. 10 El patidor el porta sempre al cor. El material de les piles que més duren. Crit que remet al Titot Ribera. La lletra que combat el mal. 11 Digeriu. L’última part de la tragèdia grega. L’escola religiosa. 12 As. Diem la nostra. Xiulet que serveix de reclam per caçar ocells. 13 Exerceixen el seu dret democràtic. Havia fet mèrits. 14 Arreplega una gran fortuna. Llastant una embarcació amb sorra.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain