La Vanguardia

Connectar el tramvia

-

Suposem que algú que no coneix la història dels dos ramals de tramvia que té Barcelona aterra a la ciutat i li expliquem que el gruix de la mobilitat a l’àrea metropolit­ana es produeix per la necessitat d’entrar i/o sortir de Barcelona o bé per voler-hi transitar. I a la pregunta de com millorar el servei de transport públic a la zona de la Diagonal i els voltants, jo crec que diria “per què no uniu aquests dos trams i pel camí més curt, si és possible, esclar?”.

Si el Trambaix i el Trambesòs s’havien de construir o no, ja no hi entro. Però, si us plau, quin sentit té tenir-los desconnect­ats? I la resposta del bus articuladí­ssim, amb sincronitz­ació semafòrica, etcètera. Doncs mireu que hem tingut oportunita­ts i anys, i no s’ha fet.

Suposo que com la major part del transport públic, el tramvia no és rendible econòmicam­ent, però és que resulta que la mobilitat és un servei públic i l’únic còmput no ha de ser el cost-benefici econòmic. En aquest àmbit, hi ha el tema de pacificar el trànsit de la ciutat i reduir la contaminac­ió, i per al primer objectiu el tramvia és cabdal. Això no exclou millorar la xarxa d’autobusos o els carrils bici de tota la ciutat, però, si us plau, acabeu aquesta obra d’una vegada.

MARGA TORRE

Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain