La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Tocant vores. Mesurant la capacitat de líquid que pot contenir un recipient. 2 Peix de pregària. Tornava a plantar una estàtua.

3 Seduït pel cant de les sirenes. Petites figuretes que dibuixen els caricaturi­stes. 4 Un bon jan, però regirat. Borni. La cara B de cada dia. 5 Les nostres vies sanguínies més importants. Isolada. 6 La més vibrant de l’alfabet. Basc. Ara fem l’article. S’equivoca de tant vagarejar. 7 Raül Serra Font. En un cert sentit, rosada. Fos i sense oxigen. Vistes aèries de la costa gallega en un dia de boira. 8 Coure. Es decandia. Cal pitjar-lo per engegar la tele.

9 Augmentat. Afegir fils a l’ordit d’un teixit sense fixar-se en els noms de les teixidores. 10 Eixamplar la sortida de la panxa. Us remulleu sota una pluja de pinassa líquida. 11 Color violaci tirant cap a rosat. Radicals univalents de l’età. En cor d’en Carles. 12 Iode. Na Bea decapitada. Assenyala amb el seu dit de fiscal. Desitja deixar de tocar de peus a terra. 13 Matrícula nostrada. Alabem. Lloi uns antics pallassos de la tele. 14 M’apunto a un club.

Esquivis trobar-te amb totes les noies que es diuen Eva.

VERTICALS 1 Per pagar a algú més del compte per una cosa. Substància relativa al CD. 2 Obro les finestres perquè entri l’aire després de prendre uns quants orujos. Moneda índia que té nom de poble empordanès, a tocar de Foixà. Principi administra­tiu.

3 fruits que tenen forma d’ala, de manera que s’escmapen amb molta eficàcia. Fer-los de tita bullida implica fer cara de cansat. 4 El dip peruchià de Pratdip s’agita. Carn de xai que desprenia una fortor d’animal massa forta, en sortir de la brasa. Centúria.

5 Galtes de sota. Corona els suïssos. Oloro en absència d’oxigen. 6 Temps mort al bàsquet. Escolta la respiració d’algú amb un fonendo. Fereixi en Cassius Clay de l’ocellet. 7 Cartes sense ces. Una de les primeres xarxes de correu electrònic, que responia al nom d’America On Line. Torno a posar al foc la gallina. 8 Mamem sense ajuntar mai els llavis. Expliquen històries. Dimarts abreujat. 9 Esberlava una roca. Estat morbós produït per l’ús excessiu o prolongat de les preparacio­ns de iode. 10 Un ocell al santoral que abans es limitava a seguir en Josep. Criada d’una escola religiosa. Mitja desena. 11 Corrin amb el cap. Ales escapçades. Bots anaeròbics o bits sense romà. Circula per tot Girona. 12 Relatiu a les lluites atlètiques. Al capdamunt de l’orxata. Iva europeu al vàter. 13 Clarament definit. Que no necessita oxigen per a viure.

14 Li clavaré queixalada amb esperit experiment­al. Rinxolis.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain