La Vanguardia

Carrils bici a Barcelona

-

Segurament no diré res de nou en parlar dels greus riscos per a ciclistes, vianants i automòbils que té el disseny d’alguns trams de carril bici de Barcelona. És conegut el nombre creixent d’accidents amb resultat de ferits i morts.

Em vull referir, en aquest cas, als carrils de doble direcció en carrers de direcció única per a automòbils, per considerar que ofereixen, en algun dels seus trams, alt risc d’accidents greus.

Els vianants en passos reservats per a ells, passant quan tenen el disc verd, es troben sovint un ciclista en direcció contrària que, si no respecta el semàfor –cosa que és absolutame­nt freqüent–, té altes probabilit­ats de causar un accident greu.

Una altra situació d’alt perill són els girs d’automòbils sobre un d’aquests carrils de doble circulació de bicicletes. Tant els automòbils com les bicicletes tenen verd per passar per una cruïlla i en girar l’automòbil ha d’evitar les bicicletes que van i venen en totes dues direccions. Un exemple d’aquesta situació és el carrer Provença en els girs cap al passeig de Gràcia, rambla Catalunya i altres encreuamen­ts.

Crec sinceramen­t que l’Ajuntament hauria de revisar urgentment aquests punts negres pel bé dels usuaris de la via pública.

JOAN FONT I ALEGRET Subscripto­r Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain