La Vanguardia

Estem polaritzat­s

-

Les circumstàn­cies actuals del món ens fan viure temps molt viscerals. Les diferèncie­s polítiques, les de pensament, les de religió, les d’opinió, ens estan fent perdre la direcció del que realment val i té sentit. Ja no és important l’essència de la vida i de la felicitat, ja no és principal l’amistat i la família, sinó que l’important avui és si ets del Barça o de l’Espanyol, si ets independen­tista o unionista, si ets de dretes o d’esquerres, si ets musulmà o cristià, si ets dels uns o dels altres...

Ens hem convertit en éssers polaritzat­s en contínua emancipaci­ó que només fem que ferirnos els uns als altres per demostrar que nosaltres som millors i que tenim la raó. La raó no la té ningú i ningú és millor que l’altre, i faríem bé de mirar de tant en tant al nostre interior per buscar el que realment és valuós.

És tan trist veure amistats trencades per pensar diferent, és tan trist veure famílies barallades per culpa d’aquesta polaritat. Què és més important? La teva amistat, la teva germanor o les teves creences i opinions? Feu-vos aquesta pregunta abans de començar una discussió. Només serem millors quan ens mirem als ulls i acceptem que l’important en la vida som tots nosaltres i no les nostres opinions.

JOSEP MARIA RODO

Martorell

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain