La Vanguardia

Més enllà dels 60

-

Acabo de llegir la carta a “A la nostra edat” (30/IV/2017). Iris, m’encanta! Molta gent m’ha dit: “A la teva edat…”. Vaig complir els 60 el 28 de març passat i em trobo jove, emprenedor­a i feliç i la gent normal no ho entén. És cert que, per alguna gent, els 60 o 70 és una edat de transició per esperar… Però no és cert! Vaig llicenciar-me en Psicopedag­ogia als 55 anys, em vaig separar a la mateixa edat (després de 30 anys de matrimoni) pensant que el món s’havia acabat i que la vida era un engany (algú havia venut de manera subliminar que tot era meravellós).

Us puc dir que es pot superar tot, que la vida és quelcom excepciona­l, una aventura plena de coses que, si les saps valorar, fan que cada dia sigui diferent. Soc emprenedor­a en tots els àmbits: profession­al, personal i social, i us puc assegurar que paga la pena arriscar-se.

A la meva edat tot es viu d’una altra manera. Les relacions, el sexe, la quotidiani­tat amb els fills, la feina i les amistats. Tot és diferent i enriquidor. És cert que deixes gent en el camí, però, a la fi, la gent que ara està amb tu és la definitiva. Ens van vendre que les dones alliberade­s eren les que treballàve­m fora de casa, treball fora i dins ( mare, dona de fer feines, amant…), però ningú ens va dir que ells seguien pensant que el seu estatus era inamovible. No és cap retret, sé que l’home

mascle ha d’evoluciona­r. Però espero que ho faci aviat perquè cada cop som més les dones que volem ser considerad­es com a iguals dins i fora de l’àmbit profession­al.

M. CINTA MARÍN GALINDO Subscripto­ra Castelldef­els

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain