La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

Núm 9716

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Gràcies a la seva persistènc­ia, existeixen els bancs de sang. Relativa a una membrana fina i transparen­t. 2 El nucli de totes les peces. S’obnubili. En un cert sentit, prèvia a l’esperança i la caritat. 3 Xaval. La malaltia greu que va inspirar la primera Marató de TV3. 4 Cafè de la península més visitada pels musulmans, ni que només sigui un cop a la vida. Situats a la regió de la medul·la espinal. 5 Ribes gens romàntique­s. Ho premés amb força perquè hi capigués. Bo. 6 Ànec amb el coll tallat. Partit celebrat en el mes de Maria. Quan és juvenil fa que els jovenets tinguin una fesomia de grans. 7 Carrer assequible. Boig que perd el cap. Residència de la tercera edat. Nitrogen. 8 Em trobo molt ben situat al camp d’hoquei. Pop escapçat. Antiguitat­s vitals. 9 A l’entrada de Barcelona. Via excrementí­cia. Esfèric i quasi perfecte. Principi rutilant.

10 És quan bec que perdo el cap. Brota un arbre. Quasi clos. 11 Senyor anglès que remet a una cambra. Amaníssim. 12 Carícia. Sembla que no te

n’hagis de sortir amb aquesta etapa però si ho llegeixes del revés, veuràs que has aprovat. 13 Rosegadors típics del Canadà que haurien d’haver rosegat les finances de Florentino Pérez. Agafadors. 14 Remenada de tal manera que el foc revifa. Cementiris de bèsties mortes.

VERTICALS 1 Guardar. Aquest no es conforma amb l’obediència. Gos alfabètic. 2 Instrument­s de vent fets de terra cuita. Text puntuat sense abrupteses. 3 S’ofega de tant dir que no. Enravenada. Caigui rou a ca la Rosa. 4 Acaba com comença. El marcador del joc de billar mentre escoltem la Tocatta i fuga en Re menor. Mai abans publicada. 5 Lloguer de vaixell. Decadència (o afer). X One Design. 6 Telèfon de Tenerife. Via que fa el caminant. Alabarà per això o per allò. 7 Volem el cap dels sultans. Abono els deutes en una illa polinèsia. Pla. 8 . Planta llenyosa de les mimosàcies de la qual s’extreu un purgant. Produeixin picor. Centúria.

9 Aquesta. La mar més vasta. 10 Moc. Filtre per separar els cucs de la palla. Han perdut la porteria de rugbi.

11 Dit de l’ocell que encara no ha sortit del niu. Ajudo. Sensatesa que alguns han volgut associar, sovint de manera inconsiste­nt, al tarannà català. 12 Iode. Aquesta té energia viril. En un cert sentit, manera d’escriure que singularit­za a un escriptor. 13 Te de Sri Lanka. Sonador de trompeta.

14 De les dues peces de malla que componen una nansa de pescar, la interior, per on entra el peix. Amunt, endalt. Volem el cap de l’assassí.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain