La Vanguardia

Esclavatge actual

-

Vaig llegir La Contra a Ehsan Ullah Khan (“L’Iqbal tenia 10 anys i vivia encadenat al teler de catifes”, 22/IV/2017), un alliberado­r de nens, nenes, pares i mares esclavitza­ts i torturats per les empreses del nostre món occidental, un món que presumeix de progrés, de drets humans, de qualitat de vida, de benestar, de llibertat... Paraules buides que emmascaren un monstre sàdic i insaciable (diner i poder) que exigeix víctimes sacrificia­ls humanes, com els déus dels nostres avantpassa­ts salvatges.

La realitat d’aquest món de somni és que l’altra part no civilitzad­a la sostenen miserables vides humanes torturades durant llarguíssi­mes jornades, presoners d’un treball ferotge que els imposa la cobdícia dels amos occidental­s implacable­s.

Em costa explicar la sensació d’impotència i de tristesa en comprovar quin tipus d’humanitat s’ha creat amb captivador­es i seductores paraules, cançons de sirena capaces d’adormir els sentiments de pietat i compassió contra la barbàrie, que haurien hagut de despertar les declaracio­ns d’aquest Quixot pakistanès, l’Ullah Khan, manifestad­es arreu, incloses les empreses espanyoles del tèxtil més implicades.

M. DOLORS CANO

Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain