La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 L’osset que més inspira els fabricants de peluixos. Exerciries de núvol en ple hivern i descarrega­ries volves. 2 Universita­t de York Town. Es neguitegen per menjar congelats anglesos. Amago l’as. 3 Recull en un lloc els cucs de seda endarrerit­s. Tancament temporal d’una empresa instigat per la direcció en cas de conflicte laboral.

4 La més vibrant. Ho feia tot més agre. Del dret no procrea i del revés és una gran prestidigi­tadora. 5 El colorant de la cosina. L’amfibi capaç de cantar millor en els cànons. Est.

6 Servei públic. Rosegar de manera capicua. Xutis la pilota sense que aixequi ni un pam de terra. 7 Pipa mossegada. Emmirallar-se en algú. Sodi social. 8 Ho adoba tot amb l’ajut de na Marie Brizard. El poseu a la llista de ciutadans. 9 Venç l’home ratpenat. Em separí tot caminant. No, no contesta. 10 As. Y, Y, Y. Dada migpartida per K. 11 Fumis sense deixar rastre. Relativa al sèrum. Estimar la Maria del Mar. 12 Gaudit a dojo. Afermo. Avisa de la pèrdua de

la targeta de crèdit. 13 Acceptarem una herència. Ho faci tot més breu, però sense treure el sucre. 14 Tornà a acceptar-ho. Aràcnids que provoquen al·lèrgies.

VERTICALS 1 Les persones que tanquen una llista. Fer-ho amb la persiana tanca cada dia la jornada del comerciant. 2 La Tonyi no veu mai el TN. Diu la seva. El sant patró del patiment infligit per plaer. 3 Torxes que tenen l’inequívoc costum d’anar endavant. Sacerdotes­sa grega que anunciava l’oracle a Delfos. Calia perdre el gos? 4 Escaire. Viatjaràs. Monarques russos. 5 Indivídua que ha hagut de patir el govern taliban. Aquestes no tenen cap defecte físic. 6 D’un poble gairebé arrugat a la Vall d’Albaida. El cor de na Leire. Així comença sempre la música.

7 Instal·lar-se entre el brancatge. Recullis una fortuna que és massa. Milla continenta­l. 8 El mallorquí. Aquesta conté itri. Tres que no van al col·legi. 9 Carregar-se una fotografia del paladar. Estructure­s de roba que protegeixe­n els firaires.

10 Inici d’anomalia. Asiàtic fonèticame­nt delirant. Xica decapitada.

11 Res no és. Ruta d’uns cavallers medievals que visiten els turistes al sud de França. Pròxim a caure, com les fulles d’uns certs arbres. 12 Estadis adults de certs insectes. Sedueix.

13 La reina de l’hipòdrom. Ho omple tot d’aigua. Contra-rellotge.

14 Dominada. Els eufemismes més fàl·lics que denoten sorpresa sense explicitar que és pels caralls.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain