La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Que contenen zenc. Companyes de les estrelles (americanes) més bevedores. 2 El nord de la península ibèrica. L’acció de prolongar. Est. 3 S’ho torni a mirar. Relatius als avantpassa­ts. 4 Marca al tronc d’un tronc per assenyalar quants crancs hem pescat. S’ho mengen amb dignitat vaticana. Despullats i entortolli­gats. 5 Afecció inflamatòr­ia dels ossos. Compari dues notes d’enamorats per observar-ne les diferèncie­s. 6 Septentrió. Monuments monolítics amb inscripcio­ns. L’hidrocarbu­r més etílic. 7 Dos erra. Resol no vocalitzar. Net i entortolli­gat. Sofre meridional. 8 No pren el rol del cabirol. Corredor, tant si val si mediterran­i o no. Avisa de la pèrdua de la targeta de crèdit. 9 Antic Testament. Tornem a repartir fusells entre el personal. Tenim una identitat. 10 El practiquen els que pensen només en el que els beneficia. Clava pals al voltant les tomaqueres.

11 Rosades. De l’esquelet. Estació de servei al bell mig del desert.

12 S’assequi pel fred intens. S’apropen a mar. 13 Punxant. En un cert sentit, la infusió de les cinc entre els britànics. Volem el cap del general. 14 S’acoquina. Teniu un desfici absolut per fer alguna cosa.

VERTICALS 1 Element metàl·lic que fa pensar en l’home bala i la dona barbuda. Llibertari. 2 Predecesso­rs peninsular­s. Que menja peix. 3 Persona que venia neu. Buida, mancada completame­nt d’habilitats. 4 Centúria. Les parts baixes de les antenes. Antic vestit de seda medieval, brial.

5 Porc anglès agitat. Òxids d’itri. Quan en fa provoca dolor. 6 Cambres subterràni­es sota els cors de les catedrals. Preocupi. 7 Vibració audible. El deixares al bell mig del nores. Telenotíci­es. 8 Període de temps que agita un sèpal. Tona mètrica. Que no té cap malaltia. Avisa de la pèrdua de la targeta de crèdit. 9 El vencé a la pista. Relativa a la lluna.

10 Cobra abusivamen­t per tenyir-te els cabells. Matèria d’estudi. Oxford English Dictionary. 11 No era pas en Rivera. C. Aguanta. 12 Plovisquej­at. Proveït de braços de molí. Escaire.

13 Al bell mig del cel. Guareixis. Navegui d’una manera determinad­a per l’oceanograf­ia del tedi. 14 Dit d’un òrgan desproveït de peduncle. Esmorteiu l’efecte.

 ??  ?? Núm 9736
Núm 9736

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain