La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

Núm 9741

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Arrenques les punxes del llom d’un porc espí. Converftir un bosc en un prat. 2 Dolent com un rei francès en època revolucion­ària. Cobriu amb teles. Prego pel gran Bruno. 3 Al bell mig del cel. Bastó de pastor. Que té molta fam.

4 Transpiran­t. Distribuei­x la sang pel sistema circulator­i. En. 5 Tal com és una relació quan les coses funcionen. Perfumar amb l’ajut d’algun beuratge cubà ‘añejo’. 6 Dansa. Acumulacio­ns excessives de líquid en els espais interstici­als. Sempre sona per damunt del sol. 7 Cal pitjar-lo per engegar la tele. Quasi ho clavava, però li faltava la cabota. Àpats en un restaurant tex-mex. 8 Entomi el temporal tal com pugui, protegit per alguna peça de roba. Modalitat d’esquí. 9 Iode. Alzinars que inciten als preus més baixos. Afronts que provenen de la capçalera de la creu de Crist. 10 Narra sense vocalitzar. Minva la tempesta. El seu pas remet als legionaris. 11 Tindran una certa identitat. Collides del subsòl. Escaire. 12 Tarsal, també. Relatius als nuclis

d’irradiació d’un sistema ple de nusos. 13 Himeni dels ascomicets i dels ascolíquen­s. Aquest treballa amb les mans. Davant Mans fa vinti-quatre hores de fums. 14 Prepari l’obra sobre el rugbi. Costums consuetudi­naris.

VERTICALS 1 Tenies una certa identitat. Trossets, fragments. La teva.

2 Vibració audible. Pompa, ostentació. Li fes un homenatge enxarxat.

3 El gos que guia el cec. Robes mig estripades de qui vesteix de qualsevol manera. 4 El primer de tots. Cancel·leu una reserva. Indoeurope­a molt amant de l’òpera. 5 Publiqui llibres sobre la Piaff. Festins porcins. Gros i bru. 6 Tractament de cortesia que precedeix la mestressa. Estàvem en números vermells. El triftong de la tercera edat. 7 Remenada amb voluntat de mantenir el foc ben viu. Cobrir. 8 Comença a aparèixer. Pot ser de capitals o de presoners. Medalla d’argent en la cursa gramatical. 9 Na Cruz. Variant de carretera. Lil·liputenque­s com les renanes. 10 M’expressaré amb la vehemència del rei de la selva. La mena de mentida de la qual no ens costa exculpar-nos. 11 As. Pasturin els ramats en plena canícula. Pot ser de Pedra o madura. 12 Conjunt de senyores molt obsequiose­s. Mulla de rou com la pantera. Gros i bru.

13 L’Arús en torna tot escuat. Vers grec format per un espondeu, un iambe i dos dàctils, i allà m’aixeco. Lleva el que no funciona. 14 Giravoltar­às tot eructant. Romescos distants de Guardamar.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain