La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

-

HORITZONTA­LS 1 Criatures que punxen encara que no els treguis de cap pou. Semblants als barrufets.

2 Feta troca. S’ho compra a bon preu en un entramat de parades. Disjunció respiratòr­ia. 3 L’aliment bàsic per antonomàsi­a, com a mínim a Occident. Suprimí la manera de parlar de l’Eli. Els pits de les cosines.

4 Fer la feina de sant Martí. Arribats al món. Bot anaeròbic. 5 Lent atea. Camp plantat per catalanist­es acèrrims. Iode. 6 Guany. Tractà amb prepotènci­a de dictador. Nitrogen. 7 As. Et fatigaràs. Dril retallat.

8 L’arma blanca més racional. Ho fem servir. Ho extraieu del subsòl.

9 El nedador que queda en la posició més vàcua d’una final olímpica. Gustos. 10 L’adverbi que apressa. Embruta parcialmen­t. Assaigs ben entortolli­gats, no pas clars ni directes. 11 Mirat amb ulls de carboner. Teixit de seda que fa un sorollet peculiar en manipular-lo. Ho conec.

12 Escaire. S’ho miri des del capdamunt d’una vocal coronada per un punt. Al centre és humit. En un tres i no res. 13 En un cert sentit, les seves costellete­s acaben molt sovint a la brasa. Ferit per tots quatre cantons. Es parla per Chiang Mai. 14 Transpirat­s i amerats. Periples homèrics que han arribat als nostres dies.

VERTICALS 1 Relatiu a una protuberàn­cia semblant a un mugró. Crits, cops, acceleraci­ons o Cèsars. 2 Ho fareu servir a l’americana. Signatura de suport. Moixó. 3 Rap decapitat. L’admet en el seu interior. Gens estricta en les seves restriccio­ns gàstriques. 4 Paties per la dieta de les senyores dels oncles. Qualitat de poc dens. En un tres i no res. 5 Lascives o luxurioses. Cavalls en mans dels infants. 6 Pronunciar­é. L’escandinau especialit­zat en fer l’orni. Sol sonar per damunt del sol. 7 Dolentot, com el primer gran videoclip de Michael Jackson. Mena de mocadors emplomalla­ts que llueixen les vedets. Prenc. 8 Escaire. Mai no assimilat. En un cert sentit, la roba del cul del mandril. 9 L’Àfrica pobra. Aplega les ovelles. Crit que el patidor no es pot treure del cor. 10 Clissat. Fumis sense deixar rastre. Els tucans ho són per definició. 11 Gènere de plantes de les crucíferes. Dipositem els ous sobre la palla del corral. Sofre.

12 Lil·liputenc d’anada i tornada. Clients de radiofonis­ta. Mite escapçat. 13 Centúria. Esther Badius Dordal. Pregàries. Vistes aèries de la costa gallega en un dia de boira.

Aguanteu pits. Ubicacions.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain