La Vanguardia

Titulacion­s amb la Mirada a l'exterior

Les universita­ts catalanes oferiran 28 nous graus i 46 màsters orientats a la internacio­nalització

- CANDELA RIUS

El sistema universita­ri català és el millor de l’Estat espanyol, segons el rànquing que publica la Fundación CYD. Un dels paràmetres que mesura aquesta classifica­ció és la internacio­nalització de l’oferta, variable on la majoria d’universita­ts catalanes obtenen bona puntuació, i és que les titulacion­s que s’ofereixen, tant de graus com de màsters, cada vegada assoleixen una visió més global.

MOLTS

DEL NOUS GRAUS S’IMPARTIRAN COMPLETAME­NT O PARCIALMEN­T EN ANGLÈS

El pròxim curs els campus catalans seguiran aquesta línia i ampliaran l’oferta formativa amb 28 nous graus i 46 màsters, molts d’ells orientats a la internacio­nalització, amb una creixent oferta de continguts en altres idiomes.

Concretame­nt, el Consell Interunive­rsitari de Catalunya ha programat 28 graus, 11 dels quals seran de tres anys (180 crèdits), que se sumaran als quatre que s’han començat a impartir aquest curs.

Els graus de tres anys seran programes nous, que no existien al sistema universita­ri, i molts d’ells s’impartiran com- pletament o parcialmen­t en anglès, com el grau Global Business, de la Universita­t Abat Oliba CEU, o el de Màrqueting internacio­nal en una economia digital, de la Universita­t Ramon Llull, el centre que oferirà més graus de 180 crèdits (quatre en total).

MÉS MÀSTERS

En els darrers cinc anys l’oferta de màsters ha crescut substancia­lment. El curs 2011-2012 a Catalunya hi havia 457 màsters universita­ris mentre que enguany n’hi ha 551, gairebé cent més segons dades facilitade­s per la secretaria d’Universita­ts i Recerca.

Un dels principals motius és “el creixement de la demanda després de la implantaci­ó i consolidac­ió de l’Espai Europeu d’Educació Superior que substituïa les antigues llicenciat­ures per una estructura de graus i màsters”, destaca Josep Pallarès, director general d’Universita­ts. També ha influït que hi ha més estudiants graduats, més de 30.000 l’últim curs davant dels 23.000 del curs 2012-13.

Per a Pallarès, la renovació de l’oferta de màsters també té com un del seix os principals la internac ion alit za ció del se stud is. Fruit d’això, el 68% d’aquestes titulacion­s s’imparteix en una tercera llengua, principalm­ent en anglès, to ti que tambés’ o fereix en assignatur­es enfrancè si alemany, entre altres.

A més, el 40% de les titulacion­s interuni-versitàrie­s s’imparteix en coordinaci­ó amb algun centre estranger. Destaca el programa Erasmus Mundus, que el curs vinent amplia l’oferta fins a 30 màsters que els centres cata--

lans ofereixen en col·laboració, com a mínim, amb dues universita­ts estrangere­s.

“Els Erasmus Mundus s’han convertit en una oportunita­t excepciona­l per a l’estudiant, ja que pot fer una mobilitat entre diferents universita­ts d’excellènci­a, adquirir experiènci­a i fer networking de cara al seu

LES UNIVERSITA­TS CATALANES OFERIRAN 30 PROGRAMES D’ERASMUS MUNDUS EL CURS VINENT

futur acadèmic i profession­al”, destaca Dolors Sánchez, vicerector­a d’Ordenació acadèmica de la UB, centre que el curs vinent oferirà nou Erasmus Mundus. Com a novetats, especifica Sánchez, se n’ha programat un de Física nuclear i un de Mercats globals i creativita­ts locals (economia).

 ??  ?? El 18% dels màsters universita­ris que s’imparteixi­n a Catalunya són en anglès
El 18% dels màsters universita­ris que s’imparteixi­n a Catalunya són en anglès
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Un grup d’estudiants sortint de les aules a la Universita­t Autònoma de Barcelona
Un grup d’estudiants sortint de les aules a la Universita­t Autònoma de Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain