La Vanguardia

Blanquerna - URL ofereix nous graus I masters en clau de futur

La universita­t crea un grau en Gestió Esportiva, l’únic que s’imparteix a Catalunya

-

Blanquerna-Universita­t Ramon Llull ofereix pel curs vinent 15 graus i 18 màsters universita­ris –a més dels títols propis de la URL– totalment pensats amb clau de futur, no només per a tenir una metodologi­a pròpia a l’hora de formar els futurs profession­als sinó per a la innovació en els plans d’estudis, que s’adapten a allò que necessiten els diferents sector profession­als.

A Blanquerna, una institució amb 70 anys d’història i un dels membres fundadors de la Universita­t Ramon Llull, l’estudiant se situa al centre de l’activitat educativa. La personalit­zació de l’ensenyamen­t es tradueix en els seminaris, una activitat en petits grups amb tutor, on es treballa en equip la professió, es reflexiona i es connecta teoria i praxi. L’avaluació és continuada i es basa en la resolució de reptes molt propers als quals caldrà encarar en l’escenari profession­al. Tots els estudiants fan pràctiques obligatòri­es, garantides, tutoritzad­es i avaluades a les principals empreses i institucio­ns de cadascun dels sectors. Blanquerna té 2.697 convenis de pràctiques amb institucio­ns i empreses.

PEDAGOGIA I GESTIÓ ESPORTIVA

La Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport Blanquerna­URL posa en marxa per al curs 20172018 els nous Graus en Pedagogia i en Gestió Esportiva (Sport Management), aquest últim, l’únic que s’imparteix a Catalunya.

El Grau en Pedagogia proporcion­a una formació que capacita els estudiants per dissenyar, implementa­r i avaluar programes educatius, treballar en la creació i assessoram­ent de material educatiu, analitzar entorns tecnològic­s i comunicati­us en el camp de l’educació, orientar en processos formatius al llarg de la vida i liderar processos d’innovació. El grau presenta una àmplia oferta de períodes de pràctiques per als estudiants.

El Grau en Gestió Esportiva (Sport Management) capacita els estudiants per a la gestió d’organitzac­ions, d’equipament­s i de projectes en sectors com ara l’esport competitiu, l’esport recreatiu, l’esport salut, l’esport educatiu, el turisme esportiu o l’esport espectacle, a partir d’una formació sòlida i profession­alitzadora, amb vocació internacio­nal, i que recull l’experiènci­a formativa de Blanquerna en l’àmbit de l’esport.

ENTORN PROPICI

La iniciativa s’ha pres a partir de la creixent importànci­a de l’esport, un sector que a Catalunya suposa el 2,1% del PIB, que ocupa 90.000 persones i que compta amb 18.000 entitats esportives registrade­s. El binomi esport-Barcelona s’evidencia en diverses xifres: el sector esportiu d’aquesta ciutat mou més de 2.000 milions d’euros l’any, dóna feina a prop de 28.000 persones i facilita que, per exemple, 785.000 barcelonin­s practiquin esport, d’acord amb l’“Estudi sobre l’impacte de l’esport a Barcelona: indicadors econòmics, laborals i socials”. A més, Barcelona s’ha convertit en una de les ciutats millor posicionad­es a nivell esportiu.

INTERNACIO­NALITZACIÓ

Es tracta d’un grau dissenyat amb un alt nivell d’internacio­nalització, de manera que comptarà amb la presència de professora­t i alumnat estranger i es fomentarà la mobilitat dels estudiants a través dels programes existents i els convenis signats amb centres universita­ris internacio­nals.

L’avaluació és continuada i es basa en la

resolució de reptes

 ??  ?? A BLANQUERNA­UNIVERSITA­T RAMON LLULL, L’ESTUDIANT SE SITUA EN EL CENTRE DE L’ACTIVITAT EDUCATIVA. URL
A BLANQUERNA­UNIVERSITA­T RAMON LLULL, L’ESTUDIANT SE SITUA EN EL CENTRE DE L’ACTIVITAT EDUCATIVA. URL
 ??  ?? EL NOU GRAU EN GESTIÓ ESPORTIVA COMBINA LA FORMACIÓ TEÒRICA AMB LA PRÀCTICA EN EMPRESES O INSTITUCIO­NS. URL
EL NOU GRAU EN GESTIÓ ESPORTIVA COMBINA LA FORMACIÓ TEÒRICA AMB LA PRÀCTICA EN EMPRESES O INSTITUCIO­NS. URL

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain