La Vanguardia

Com formar-se en gestió i tecnologia de l’aigua

El Màster Executive en Tecnologia i Gestió de l’Aigua et prepara per a liderar el canvi en el sector del aigua i el medi ambient.

-

El sector de l’aigua compta amb un referent de formació, l’Escola de l’Aigua, institució creada per Suez que es proposa com a objectiu principal transferir coneixemen­t en matèria d’aigua i medi ambient, i ho fa mitjançant tres línies fonamental­s d’activitat: formació superior, formació profession­al (FP) i educació i sensibilit­zació.

En aquest segon trimestre del 2017, pel que a la formació superior fa referència, l’Escola de l’Aigua compta amb diferents novetats formatives; entre elles, el llançament de la 8a edició del Màster Executive en Tecnologia i Gestió de l’Aigua.

UNA APROXIMACI­Ó HOLÍSTICA

L’Escola de l’Aigua i la Universita­t Politècnic­a de Catalunya imparteixe­n des de l’any 2011 aquest programa de màster punter en tecnologia i gestió de l’aigua, una aposta per formar els millors profession­als experts en la gestió del cicle integral de l’aigua, amb un sòlid component tecnològic que els permet contribuir a la gestió dels recursos hídrics i als serveis amb el millor coneixemen­t avançat i la millor capacitaci­ó.

L’aspecte fonamental d’aquest programa de màster és una aproximaci­ó holística a la gestió de l’aigua, incloent-hi aspectes tècnics (producció d’aigua, distribuci­ó, drenatge i depuració) així com aspectes vinculats a la gestió empresaria­l (innovació i project

management, desenvolup­ament de negoci i estratègie­s de vendes, gestió economicof­inancera...). També holístic en el fet que combina la metodologi­a on line i presencial. I finalment, les classes presencial­s que es realitzen un cap de setmana de cada mes a Madrid i Barcelona, amb la visita a les millors instal·lacions nacionals de tractament i gestió de l’aigua.

La 8a edició d’aquest programa in-

El màster combina

la metodologi­a on line amb classes presencial­s

L’Escola de l’Aigua d’Agbar ofereix MOOC’s tutoritzat­s

clou novetats i aborda les últimes tendències del sector, incorporan­t noves tecnologie­s i continguts relacionat­s amb les oportunita­ts estratègiq­ues actuals (Big Data, empreses 4.0.).

A més, s’ofereix la possibilit­at de realitzar un study trip internacio­nal d’una setmana intensiva a Santiago de Xile, on es visiten les instal·lacions d’Aguas Andinas i es coneix de prop com aquesta gestora dona servei a més de 6 milions de persones.

PÍNDOLA FORMATIVA També com a novetat, l’itinerari formatiu on line i modular que ofereix l’Escola de l’Aigua es completa aquest semestre amb la creació dels mòduls de postgrau, una píndola formativa que en el seu format on line recull els quatre principals aspectes del cicle urbà de l’aigua: captació, xarxes de distribuci­ó, drenatge i depuració; els crèdits formen part dels diferents itineraris que condueixen a l’obtenció del Màster en Tecnologia i Gestió de l’Aigua On line, una titulació acreditada per la Universita­t Oberta de Catalunya (UOC) i la Universita­t Politècnic­a de Catalunya (UPC).

MOOC TUTORITZAT I per últim, però no menys important i fidel a realitzar aportacion­s formatives al sector de l’aigua, l’Escola de l’Aigua va un pas més enllà oferint MOOC (Massive Open Online Courses) tutoritzat­s, és a dir, amb un acompanyam­ent expert i un tutor dinamitzad­or que guien als participan­ts a través dels continguts formatius, seguint un calendari pautat que marca els reptes d’aprenentat­ge a assolir. Tot i ser totalment gratuïts, s’aplica al 100% el model pedagògic on line de l’Escola de l’Aigua en un format intensiu de dues setmanes de durada.

 ??  ?? EL TREBALL EN EQUIP ÉS UN DELS PILARS METODOLÒGI­CS DE L’ESCOLA DE L’AIGUA. AGBAR
EL TREBALL EN EQUIP ÉS UN DELS PILARS METODOLÒGI­CS DE L’ESCOLA DE L’AIGUA. AGBAR
 ??  ?? EL MÀSTER OFEREIX UNA APROXIMACI­Ó HOLÍSTICA A LA GESTIÓ DE L’AIGUA. AGBAR
EL MÀSTER OFEREIX UNA APROXIMACI­Ó HOLÍSTICA A LA GESTIÓ DE L’AIGUA. AGBAR

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain