La Vanguardia

“Apostem per un aprenentat­ge actiu”

-

OBS Business School adapta l’oferta formativa a les necessitat­s del mercat laboral, i llança el màster en Neuromarke­ting i Investigac­ió de Mercats.

Com definiria el model d’aprenentat­ge que ofereix OBS Business School?

La metodologi­a d’aprenentat­ge d’OBS s’adapta a les necessitat­s de cada alumne, tant personals com profession­als, perquè no és senzill compaginar ambdues realitats en l’entorn laboral actual, cada cop més complex i competitiu, i que requereix de major adaptació als reptes que comporta la globalitza­ció dels mercats. Per aquest motiu, l’escola aposta per una metodologi­a flexible, on l’aprenentat­ge és actiu, col·laboratiu, d’aplicació pràctica immediata, i de qualitat, tot fent ús d’una plataforma que dota a l’alumne d’una àmplia visió internacio­nal, i que fa possible que convisquin al mateix programa acadèmic de forles ma simultània alumnes i docents de més de 56 nacionalit­ats diferents.

Com adapten l’oferta formativa a les necessitat­s del mercat?

Una de les caracterís­tiques singulars d’OBS és l’agilitat en l’adaptació de l’oferta formativa a les necessitat­s del mercat laboral, de forma que a cada convocatòr­ia s’actualitza el portfoli acadèmic amb programes i competènci­es que donen resposta a la demanda dels nous perfils profession­als que requereix el món empresaria­l. Per a dur a terme aquest exercici, es posa en comú l’anàlisi de l’evolució de la demanda, tant a nivell nacional com internacio­nal, amb l’anàlisi de enquestes d’ocupació que posem periòdicam­ent a disposició dels més de 20.000 profession­als de la xarxa d’Alumni de l’escola i de les més de 2.300 empreses amb les que collaborem profession­alment.

Quins són els darrers màsters que han desenvolup­at?

En la darrera convocatòr­ia hem llançat un nou màster en Neuromarke­ting i Investigac­ió de Mercats que capacita als alumnes per comprendre d’una forma molt més precisa quines són les necessitat­s dels clients, reduint la distància entre el que aquests pensen i el que realment manifesten, des de la perspectiv­a objectiva de la neurociènc­ia i a través d’eines de mesura biomèdica. Una nova manera de comprendre als clients que permet oferir solucions molt més acurades i capaces de satisfer aquestes necessitat­s.

Com fomenten la col·laboració amb les empreses?

L’ocupació, el networking i la proximi- tat al món empresaria­l, són pilars essencials a OBS, i és per aquest motiu que hem desenvolup­at mecanismes que els potencien, com són el Foro de Empleo Virtual i la Borsa de Treball.

En què consisteix­en?

En el primer cas, es tracta d’una fira on line que mitjançant la mateixa plataforma que els alumnes utilitzen per a comunicar-se en els seus respectius programes, els posem en contacte amb empreses tant nacionals com de la resta del món que ofereixen ofertes de treball exclusives. Una fira que té molt bona acceptació en el món empresaria­l ja que representa una gran oportunita­t perquè aquestes empreses puguin incorporar a les seves plantilles profession­als altament qualificat­s, amb la facilitat de poder realitzar tota la selecció des de la mateixa interfície. Respecte a la Borsa de Treball, un dels serveis més valorats del nostre alumnat, cal destacar que l’any passat va oferir més de 3.500 posicions a cobrir en empreses de 39 països diferents.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain