La Vanguardia

La transforma­ció educativa de la form ió d t rau

-

La UPF Barcelona School of Management no és una escola de negocis tradiciona­l. Imparteix entorn d’un centenar de màsters i postgraus, universita­ris i propis, en vuit àrees de coneixemen­t diferents. Des des discipline­s més clàssiques, com Administra­ció i Direcció d’Empreses, Comptabili­tat i Finances o Màrqueting i Comunicaci­ó, a altres menys comuns com Edició, Gestió Pública, Ciències de la Salut, Videojocs, Animació o Creació Literària. Una oferta de programes que sorprèn per ser tan àmplia i diversa però que la UPF Barcelona School of Management ha convertit en el seu valor diferencia­l. “Avui en dia, el mercat demanda perfils profession­als més polivalent­s i multidisci­plinars, amb capacitat de ser resolutius, pensament crític, creativita­t i una visió més transversa­l. Tot això ja no es pot aconseguir només amb la transmissi­ó de coneixemen­ts dins d’una aula. Són necessàrie­s noves eines, l’exposició a nous contextos i espais de treball per a estimular i transforma­r els estudiants, per garantir aprenentat­ges efectius i rellevants més enllà d’uns bons continguts”, explica Daniel Serra, degà de l’escola.

La UPF Barcelona School of Management defensa la transdisci­plinarieta­t com el context idoni per generar entre els estudiants competènci­es de creativita­t, innovació, disrupció i exploració que els converteix­i en profession­als amb capacitat per afrontar els reptes de futur. Amb aquest objectiu, l’escola ha començat a implementa­r un nou model de formació i a impartir matèries de manera transversa­l als seus estudiants, sigui quin sigui el màster o postgrau que hagin escollit. Els estudiants de les diferents discipline­s comparteix­en així assignatur­es com Anàlisi de dades i gestió basada en evidències, Comunicaci­ó i Storytelli­ng, Project

Management i Ètica i Sostenibil­itat. “Fomentem la interacció entre estudiants de diferents programes i al mateix temps creem un ADN comú com a escola”, afegeix Serra.

FORMACIÓ PERSONALIT­ZADA

Conscients d’estar vivint un temps de canvis profunds i de noves tendències educatives, econòmique­s i socials, la UPF Barcelona School of Management ha començat a treballar amb una nova proposta de formació basada en el projecte individual, el

mentoring i la personalit­zació de l’aprenentat­ge, adaptable a les necessitat­s de cada estudiant.

En aquest model, els estudiants es converteix­en des de l’inici de curs en subjectes actius de l’aprenentat­ge: trien un repte profession­al que converteix­en en el seu projecte individual i, sota la supervisió d’un mentor acadèmic, aquest projecte es converteix en l’eix vertebrado­r que articula les necessitat­s formatives i els coneixemen­ts clau que ha d’adquirir durant el curs. Aquest model defensa el learning by doing (aprendre fent) com a mètode que permet a l’alumne acabar el programa no només amb majors aptituds i coneixemen­ts sinó amb l’experiènci­a d’haver gestionat i realitzat un projecte real de principi a fi.

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain