La Vanguardia

IQS genera el talent necessari per a la innovació industrial

El grau en Enginyeria en Tecnologie­s Industrial­s té una forta vinculació amb l’empresa

-

Els alumnes tenen l’obligació de realitzar com a mínim un semestre de pràctiques

L’IQS facilita a l’alumne conèixer aplicacion­s punteres

Amb el focus posat en atendre les necessitat­s de les empreses i els sectors industrial­s, IQS es caracterit­za per intensific­ar l’orientació aplicada dels seus estudis d’Enginyeria en Tecnologie­s Industrial­s (grau i màster).

Aquesta aposta per l’enfoc pràctic es concreta en diferents activitats a disposició de tots els estudiants del grau. Per una banda, l’obligatori­etat que tenen tots els alumnes de realitzar com a mínim un semestre de pràctiques en empreses de l’àmbit nacional o internacio­nal, o l’oportunita­t de realitzar intercanvi­s internacio­nals per estudiar un semestre en universita­ts estrangere­s d’Estats Units, de Dinamarca, Anglaterra o França i d’altres països europeus. I finalment, l’opció de realitzar el Treball Final de Grau, de forma vinculada amb empreses, desenvolup­ant un projecte real del seu interès.

D’altra banda, i com a element clau en el procés formatiu dels estudiants, el fort component pràctic rebut durant la docència que es concreta en l’elevat nombre d’hores en laboratori­s i tallers que estan planificad­es durant tot el grau. En el transcurs dels quatre anys de duraIQS ció del grau, l’alumne compagina la docència rebuda a l’aula amb tres hores diàries de pràctiques personals en laboratori­s de les assignatur­es pròpies dels estudis i que es desenvolup­en en els diversos laboratori­s d’Electrotèc­nia, Automàtica, Electrònic­a, Materials, Enginyeria de Productes Industrial­s, la Planta Pilot o el Laboratori d’Automoció SEAT-IQS, a més de altres pràctiques en laboratori­s d’assignatur­es afins, com les dutes a terme en els laboratori­s de Química i d’Enginyeria Química del Centre.

Cal ressaltar també un altre element fortament diferencia­dor dels estudis d’Enginyeria en Tecnologie­s Industrial­s oferts per IQS, com és la utilitzaci­ó de nombroses aplicacion­s informàtiq­ues especialit­zades que els permet tenir un domini i un coneixemen­t profund d’aquestes aplicacion­s que són les emprades quotidiana­ment per els departamen­ts tècnics d’empreses i d’enginyerie­s. Els estudiants d’IQS utilitzant durant els seus estudis diverses aplicacion­s informàtiq­ues com són Solidworks, Catia, ESI-PamCrash, Solidcam, Cype Educaciona­l, Ansys, Roland, Axon, Insight, Pspice, Matlab, Simulink, Somachine-Schneider o Unity ProSchneid­er, que els permet conèixer i familiarit­zar-se amb softwares de disseny en 2D o 3D, amb programes de modelatge i de simulació de vibracions, de resistènci­a, o de càlculs de peces de geometria complexa. El domini d’aquests programes reverteix en una major eficiència en la futura activitat profession­al dels alumnes doncs coneixen les eines informàtiq­ues que disposa la industria, tant si es tracta d’empreses d’automoció, d’aeronàutic­a, o molts altres sectors com són les d’equipament i de projectes industrial­s.

La formació en Enginyeria Industrial a IQS es pot complement­ar també amb l’opció que s’ofereix de cursar el Doble itinerari de Grau en Enginyeria en Tecnologie­s Industrial­s (GETI) i en Administra­ció i Direcció d’Empreses (ADE), que facilita una formació multidisci­plinària –altament buscada per les empreses– on es combina l’adquisició d’una sòlida base tecnològic­a amb els coneixemen­ts i habilitats pròpies de les diferents àrees de gestió empresaria­l.

 ?? IQS ?? DURANT EL CURS ELS ALUMNES COMPAGINEN LA DOCÈNCIA A L’AULA AMB PRÀCTIQUES ALS DIFERENTS LABORATORI­S.
IQS DURANT EL CURS ELS ALUMNES COMPAGINEN LA DOCÈNCIA A L’AULA AMB PRÀCTIQUES ALS DIFERENTS LABORATORI­S.
 ??  ?? UNA DE LES SINGULARIT­ATS DE L’IQSD ÉS QUE DURANT LA DOCÈNCIA ELS ALUMNES REBEN UN ALT COMPONENT PRÀCTIC
UNA DE LES SINGULARIT­ATS DE L’IQSD ÉS QUE DURANT LA DOCÈNCIA ELS ALUMNES REBEN UN ALT COMPONENT PRÀCTIC

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain