La Vanguardia

Màsters de sempre, màsters d’ara i sortides profession­als

- RAÚL SALES Director de Comunicaci­ó de la Universita­t Internacio­nal de València (VIU)

Sorgeixen noves necessitat­s i inquietuds per part de la societat i, amb elles, noves propostes educatives, nous models metodològi­cs i una nova oferta formativa università­ria que respongui a les necessitat­s profession­als que organismes i empreses requereixe­n en l’actualitat.

Entre el més demandat per part dels alumnes, com és habitual, totes aquelles titulacion­s relacionad­es amb Ciències de la Salut, on trobem les més tradiciona­ls relacionad­a amb especialit­zacions en Medicina, Infermeria, Fisioteràp­ia o Psicologia i, d’altra banda, les més noves o disruptive­s com Biotecnolo­gia. En analitzar la relació directa que té l’àrea de Ciènca, cies de la Salut amb el creixement en l’ocupabilit­at a Espanya, veiem que aquesta àrea ha estat la que ha experiment­at un major creixement en taxa d’afiliació a la Seguretat Social en els últims quatre anys. Per exemple, a la Universita­t Internacio­nal de València (VIU), entre els màsters amb una major demanda per part dels alumnes trobem el màster oficial en Psicologia General Sanitària o el màster universita­ri en Teràpies Psicològiq­ues de Tercera Generació. En aquest últim és clau la innovació, tant de continguts com de metodologi­a en línia, mix que ha permès a la VIU ser la primera universita­t en línia en oferir un màster oficial centrat en teràpies de tercera generació.

CIÈNCIA I TECNOLOGIA

Una altra àrea referent que experiment­a un creixement és la de Ciència i Tecnologia. La demanda creixent en qualsevol especialit­zació relacionad­a amb les noves tecnologie­s, esdevenime­nts com l’últim ciberatac a escala mundial i la necessitat per part d’organismes públics i institucio­ns de formar profession­als amb àmplies competènci­es en aquest àmbit, fa que sigui una de les àrees que més creixement està experiment­ant. La VIU ha incrementa­t un 128% els alumnes matriculat­s en l’últim mes en el màster en Seguretat Informàti- el que confirma la demanda de profession­als especialit­ats i la necessitat de més universita­ts que ofereixi oferta formativa en aquest àmbit. En aquesta branca de coneixemen­t també trobem títols tradiciona­ls amb gran demanda com són els relacionat­s amb l’Enginyeria Informàtic­a, i títols d’especialit­zació com Robotitzac­ió Industrial. Entre les innovacion­s de la Universita­t Internacio­nal de València en aquest àmbit (el 2017 ha estat l’àrea de coneixemen­t que més ha crescut), destaquen programes com màster en Big Data i Data Science, màster en Disseny i Desenvolup­ament de Videojocs, màster en Operació i Mantenimen­t de Drons, tots cursats amb metodologi­a en línia.

Segons paraules de Raúl Sales, director de Comunicaci­ó de la Universita­t Internacio­nal de València, “la tendència creixent en la demanda de màsters té, com a principal caracterís­tica, l’especialit­zació i, d’altra banda, el mix entre àrees de coneixemen­t, especialme­nt de salut i tecnologia. Es tracta de treure el rendiment més alt a les oportunita­ts que ens ofereix la innovació i els desenvolup­aments tecnològic­s, per posar-los al servei d’altres àrees, per millorar la qualitat de vida de les persones i augmentar la productivi­tat del teixit empresaria­l”.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain