La Vanguardia

La Salle-URL crea els màsters en Data Science i Arquitectu­ra de Software

-

La Salle-URL posa en marxa a partir del curs vinent nous màsters per respondre a les necessitat­s del mercat en àmbits específics. Les novetats més importants se centren en l’àrea del Big Data i l’anàlisi de dades i l’arquitectu­ra de software. Per una banda, el llançament del nou màster universita­ri en Data Science.

Els grans volums de dades que es generen exigeixen l’aparició d’un nou perfil profession­al que pugui gestionar tota la gran producció de dades que generen les empreses, una d’elles és la professió de Científic de Dades (Data Scientist), una de les demandades actualment. Però perquè volem experts en Data

Science a les empreses? Les funcions principals d’aquests experts són les d’analitzar, estructura­r, filtrar, visualitza­r i posar en valor tota la producció de dades generades, millorant així el funcioname­nt, no únila cament econòmic, de les empreses.

I en aquest mateix àmbit de les dades, La Salle-URL també ofereix el màster en Big Data, on el profession­al aprofundei­x en mètodes per a l’emmagatzem­atge i processat eficient de grans quantitats de dades. Aquest màster forma tant des del punt de vista tecnològic com analític i capacita per fer disseny d’infraestru­ctures escalables per a centre de dades (data-centers), anàlisi d’aplicacion­s i emmagatzem­atge i extracció d’informació.

ÀMBIT INFORMÀTIC

Destaca la posada en marxa del màster en Desenvolup­ament i Arquitectu­ra de Software. Per ser un bon desenvolup­ador de projectes informàtic­s es necessiten més competènci­es que la programaci­ó. Per aquest motiu, les empreses busquen als anomenats arquitecte­s de software: un perfil profession­al que domina totes les fases del cicle de desenvolup­ament del producte i que és capaç de definir una estructura de software que funcioni de manera fiable i eficient. Un perfil que tingui també capacitat d’escollir la tecnologia que millor s’adapti als projectes presents i futurs de l’empresa. Aquests profession­als lideraran projectes tècnics que inclouen el disseny òptim de solucions, tècniques i mètodes de desenvolup­ament, eines de validació i estàndards de qualitat. Es tracta de perfils molt demandats, ja que el 31% de les empreses emergents preveu tenir als seus equips desenvolup­adors i arquitecte­s de software, i segons la revista Forbes està entre les 10 profession­s tech millor pagades.

A més d’aquests dos nous programes, a partir del mes de febrer del 2018 també es posaran en marxa dos programes executius, el Programa Executiu en Transforma­ció Digital i el Programa Executiu en Direcció de Projectes. Tots dos estan dirigits a empresaris, directius i emprenedor­s per formar als líders que gestionen aquests processos en empreses i organitzac­ions.

 ??  ?? AUGMENTA LA DEMANDA DE CIENTÍFICS DE DADES I ANALISTES DE SOFTWARE.
LA SALLE-URL
AUGMENTA LA DEMANDA DE CIENTÍFICS DE DADES I ANALISTES DE SOFTWARE. LA SALLE-URL

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain