La Vanguardia

Patrimoni natural

- JOSEP M. VILA D’ABADAL Silviculto­r i vicepresid­ent del Centre de la Propietat Forestal

El Govern de la Generalita­t i el Parlament de Catalunya avancen en la creació de l’Agència del Patrimoni Natural i de la Biodiversi­tat de Catalunya obviant l’opinió i l’impacte sobre els propietari­s del 80% del territori de Catalunya.

El biaix evident que està prenent la creació d’aquest nou òrgan administra­tiu es basa exclusivam­ent en plantejame­nts naturalist­es extrems deixant de banda el debat i el diàleg necessaris per arribar a un mínim consens.

Després de més de 20 anys de treballar colze amb colze amb l’Administra­ció, el conjunt d’entitats que represente­m majoritàri­ament el sector (Boscat, Consorci Forestal de Catalunya, JARC i Unió de Pagesos) demanem que es replantegi des del començamen­t la iniciativa per la creació de l’Agència del Patrimoni Natural i la Biodiversi­tat.

Si s’avança en l’actual direcció es crearà una agència que només tindrà en compte aspectes conservaci­onistes, obviant la necessitat de l’aprofitame­nt sostenible del nostre medi natural com recull el Conveni Internacio­nal de la Diversitat Biològica.

Davant d’això, des del conjunt d’organitzac­ions que represento al Consell Rector del Centre de la Propietat Forestal, demanem recuperar l’esperit de diàleg per crear una veritable Agència de la Natura que incorpori propietari­s forestals i pagesos i que reculli també la feina ben feta durant 20 anys de col·laboració públicopri­vada per la millora del bosc i del nostre país.

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain