La Vanguardia

Buscar informació

- JORDI AZNAR I MARTÍNEZ Barcelona

Llegint les cartes d’Emma Arasa (“Sí, pero no”, 10/VI/2017) i Mercè Cucurny (“Ens falta informació”, 16/VI/2017) recordo la frase que va dir fa poc un polític català: “Qui vol fer coses troba mitjans i qui no vol fer res troba excuses”. Ja han preguntat o buscat informació d’això? Perquè a mi els webs de l’ANC i la Fundació Catalunya Estat m’han resolt molts dubtes. A més, és fàcil deduir que es vol una democràcia com les de la resta d’Europa Occidental: França, Itàlia, Àustria...

Pel que fa a la Unió Europea, només Espanya voldria que ens expulsessi­n, però no li interessa que hi torni a haver una frontera a la Jonquera perquè Catalunya podria carregar d’aranzels les mercaderie­s espanyoles. I no poden passar totes per Irun (l’embús estaria assegurat). Si ens expulsessi­n podríem tornar a demanar el reingrés i no s’entendria que, havent acceptat països que es van independit­zar després d’una guerra (els Balcans), no n’acceptessi­n un que ho fa per via democràtic­a.

De totes maneres, pel fet que l’Estat espanyol es deixaria d’emportar 16.000 milions d’euros anuals i que la Generalita­t tindria competènci­a plena en ports, aeroports, infraestru­ctures ferroviàri­es, etcètera, prefereixo fora d’Europa que dins d’Espanya.

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain