La Vanguardia

Presa de pèl

-

Entre tots, els uns i els altres, ens estan prenent el pèl. Llegeixo que el Banc d’Espanya dona per perduts 60.600 milions d’euros, el 79% de l’import de les ajudes del rescat del sector financer. Una pèrdua que patim i patirem cadascun de nosaltres.

L’any 2014 el sou brut mitjà d’un empleat del sector financer rondava els 40.000 euros, molt per sobre del sou brut mitjà a Espanya, que se situa en 22.858 euros. Els empleats del sector financer acostumen a tenir plans de pensió d’empresa, fet que és rara avis en les empreses espanyoles.

Em pregunto si és just que s’hagi de regalar 60.600 milions d’euros a un sector on els salaris són significat­ivament més alts que la mitjana, on existeixen prejubilac­ions amb unes condicions que no es veuen en cap altre sector.

Al cap i a la fi ho pagaran empleats amb sous mitjans més baixos, sense plans de pensions d’empresa, que no es jubilaran abans dels 67 i que, a més, algun d’ells ha perdut diners en actius col·locats de manera poc ètica per part de les entitats financeres.

Això sí, del pla de pensions del sector financer no se’n pot tocar ni cinc per pagar la factura de la disbauxa.

MIQUEL PUJADAS CIRERA

Vic

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain