La Vanguardia

Propostes diferents

-

Com a català, el desenvolup­ament del tema del procés em dol. Per culpa de tots. Per què? Perquè no fan els deures. Els polítics no s’apliquen en les seves obligacion­s, que no són altres que trobar solucions. Nosaltres únicament veiem referèndum sí i referèndum no. I així fins a l’eternitat? Protagonis­tes, què us semblaria fer alguna proposta més? No moure’s de la proposta inicial no és necessària­ment fermesa. De vegades, massa sovint, és incapacita­t de pensar diferent.

Que alguna de les parts en digui una de grossa, quelcom diferent. Com que veig que no ho feu, us deixo algunes propostes que haurien de servir per trencar l’immobilism­e de tots.

Fem una consulta a tot Espanya. Malgrat que els catalans segurament la perdrien, els permetria saber què diu el territori català i poder-ho exhibir si és un resultat per anar més enllà. També es podria proposar primer una reforma de la Constituci­ó, concretame­nt sobre el títol vuitè, i després el referèndum. Es podria admetre exclusivam­ent una consulta a Catalunya. O dir als catalans, amb compromís públic, que no al referèndum, però sí a la reforma legal per reconèixer la bilaterali­tat de les relacions entre Espanya i Catalunya.

JOAQUIM VIDIELLA

Cerdanyola del Vallès

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain