La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

-

HORITZONTA­LS 1 Deixaran de circular de cop. Batre. 2 Tingueres una posició. Al final no li arriba i queda escuradeta. 3 Res no és. Iuca escuada. Ho conec i és a Sevilla. Faci bombolles. 4 El stercers en discòrdia. Bescoll. A les portes de Màlaga.

5 Les més conegudes són les càustiques. Secreció salival exagerada.

6 Tot terreny. Accés a Montserrat molt popular. Alls escapçats. Principi d’urticària en sentir a parlar dels caldeus. 7 El punt cardinal més assolellat. Trivials. Rosa anaeròbica.

8 Centúria. Al final, era una paradoxa. Comença amb atenuants. Siamès. 9 Agredeixo els mexicans a còpia de menjar mexicà. Termes botànics que designen els vegetals que tenen un sol protoxilem­a central.

10 Hi posen al davant una partícula significat­iva (o marquen un número). Principi d’obesitat aconseguit a còpia de menjar carn de Kobe. Est.

11 Foll. Iridi. Xàfecs. 12 Aliment bàsic. Impedíem. Orient. 13 Sense cap defecte físic. Aquesta devia ser filla d’un dels membres de la guàrdia personal dels soldans egipcis en temps de Saladí. 14 Vagin a parar. Aquesta no hi du cap metge, a l’agenda. Armadura verda.

VERTICALS 1 Una mica salvatge. Xumar amb delit i amb fal·lera, encara que sigui un mer cigarret.

2 Ors anaeròbics. Llanternes nadalenque­s. Roba malmesa de passar massa temps a l’armari. 3 Radicals univalents de l’età. Se les pensen els que mengen sopes. El cor de l’orgue. 4 Basca, oi? Xampurrejà­veu una llengua, ni que fos amb els peus.

5 L’arma més vincladiss­a. Que és de la natura del sèu. L’hidrocarbu­r relatiu a Spielberg. 6 La nota musical més vàcua. A les portes de Bratislava. Raresa d’ateu. Rovell. Nitrogen.

7 Mata. En unc ert sentit, la principal culpable de la nostra existència.

8 Nitrogen. Principi etimològic. Rep els visitants al seu comerç. Et desplaces amb un got a la mà. 9 Res no és. Deixen de piular. En José María Pemán quan en sortia tot escuat.

10 Grollers, descorteso­s. Tomba megalítica. 11 Xisclis com si acabessis de veure la mort de cara. Cosa tan prohibida que ni tan sols no es pronunciab­le. Sempre sona per damunt del sol. 12 Relacionad­es amb els abrics, enrabien els col·lectius animaliste­s. Escassegeu. 13 La primera part de l’atlas. El seu ofici el pot portar a bufar, entre altres coses. Objecte molt inflamable que serveix per fer foc. 14 Parra. Amorriar-se el bestiar.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain