La Vanguardia

L’espai dels manters

-

M’agradaria puntualitz­ar respecte l’article “El ‘top manta’ consolida un estiu més la seva presència a Barcelona” (Viure, 16/VII/2017) alguns detalls. Els manters no ens deixen fer la nostra feina. Treballo de guia turística i en la meva feina de cada dia he de compartir espai amb els top

manta. A l’estiu fa molta calor i hi ha molta gent, i miro de posar el meu grup, per fer les explicacio­ns, a l’ombra i a llocs on es vegi bé el monument que estic explicant, però els manters han arribat abans i s’han instal·lat als llocs millors, llocs estratègic­s per on hem de passar o llocs a l’ombra amb les seves mantes cada vegada més grans i la seva mercaderia cada vegada més ben col·locada. Cada dia n’hi ha més i cada cop ocupen més espai.

Els “pacificado­rs del trànsit”, que tant insisteixe­n amb els grups de turistes organitzat­s perquè no bloquegem els carrers, no els poden dir res. Fins i tot ens han dit: “Pobrets, bé s’han de guanyar la vida!”. S’hauria de fer alguna cosa, perquè s’està fent molt difícil tot, i la imatge que donen és una mica penosa.

MONTSERRAT RAJADELL Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain