La Vanguardia

Catalans valents

-

Tot és legal: indemnitza­r el projecte Castor, les autopistes de Madrid, rescatar els bancs, deixar lliures els lladres per falta de proves i carregar-se la guardiola de les pensions. Tot legal! Ara, convocar un referèndum a Catalunya pel dret a decidir és il·legal.

Estic cansat de les retallades a l’Estatut i els boicots de l’Estat espanyol vers Catalunya, també de les manifestac­ions pacífiques fetes de totes les formes per aconseguir que els catalans puguem votar, sense cap resposta per part de l’Estat espanyol que no sigui “no puedo ni quiero”. El “quiero” està en mans del senyor Rajoy, i el “puedo”? De qui depèn? Ves a saber...

Si l’Onze de Setembre, Òmnium Cultural, l’ANC i l’AMI convidessi­n els manifestan­ts a que el dia 12 es quedessin a casa a descansar i a gaudir de la vida, mentre a les autopistes, als centres comercials, als bancs, etcètera els deixessin de fluir els diners, en 24 hores ja tindríem a tothom d’acord en que el referèndum és legal, i fins i tot la independèn­cia, amb la condició que a Catalunya tot torni a rutllar.

Perquè si Catalunya es para, tot Espanya, i alguns de més enllà, tremolen. Ja ho veieu si en som de valents els catalans, tot i fentho tot legal.

JAUME PARADEDA PLA

Riudarenes

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain