La Vanguardia

El lector expone

Un pas endavant, si us plau

-

Els qui s’encarregue­n de les coses públiques, les que ens afecten a tots, les que determinen la nostra qualitat de vida, el nostre futur i el dels nostres fills, no haurien de ser els millors? I no em refereixo als millors només pel currículum, sinó a aquells capaços de pensar per sobre de tot en el bé comú, de saber separar el gra de la palla, de tenir clares les prioritats, de tenir una mirada global i a llarg termini per resoldre els mals que afecten la nostra societat i que són molts: el planeta se’n va en orris, les desigualta­ts socials creixen, l’odi cap al que no pensa igual s’escampa com una taca d’oli per les xarxes, violència de gènere... i el que veig cada dia als diaris són frases fetes, idees antigues, eslògans per triomfar durant unes hores a les xarxes socials. Cap visió a llarg termini, cap anàlisi en profundita­t. Tots enrocats en les seves veritats. La culpa sempre és d’altres, problemes enquistats durant anys s’han de resoldre de pressa si el que governa és de l’equip contrari. Si les nostres idees no donen el rèdit electoral esperat, les canviarem. La qüestió es aferrarse al poder o conquerir-lo com més aviat millor.

El més greu és que ells són on són perquè els hem votat, perquè al cap de quatre dies ja no recordem el que havien promès i no faran, perquè si surt algú que reuneixi alguna de les virtuts que l’haurien de fer creditor d’una certa confiança, ja s’encarregar­an els de sempre de posar-li pals a les rodes i que plegui per desànim o cansament i nosaltres tampoc no farem res per defensar-lo.

Tenim els polítics que ens mereixem, diuen. Sí, esclar, els escollim nosaltres. Però de veritat no hi gent millor per representa­r-nos? O és que nosaltres, la massa d’on ha de sortir aquest nou líder, tampoc som millors? Si hi ha algú, si us plau que faci un pas endavant. Ens hi juguem molt.

NÚRIA CARRERAS JORDI

Banyoles

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain