La Vanguardia

“Barcelona, archivo de la cortesía”

-

Ho deia Cervantes a través del Quixot quan va arribar a Barcelona.

Després dels fets absolutame­nt reprovable­s que varen començar amb l’atac al bus turístic de fa uns dies i que segueixen produint-se en forma de pintades ofensives, rebentar rodes de bicicletes, precintar amb silicona els panys d’algunes de les empreses que les lloguen... per quant de temps podrà mantenir la nostra ciutat el que va dir el Quixot?

Arran, Endavant –la CUP–, protagonis­tes de tots aquests fets, potser creuen que ajudaran al debat que s’ha de produir sobre la qüestió complicada –no ho nego– de com reconduir un turisme que augmenta cada any, seduït per la bona imatge de Barcelona, la seva hospitalit­at, el seu clima privilegia­t, els seus monuments, la seva gastronomi­a, la seva gent. I no és cap broma que alguns diaris francesos i anglesos hagin començat a escriure sobre els fets.

D’altra banda sembla que l’Ajuntament treu importànci­a a la situació, quan hauria de ser el primer a manifestar-s’hi clarament en contra i imposar les mesures pertinents per plantejar solucions. La seva resposta hauria de ser ferma, clara i contundent. Aquí no es pot caure en el laissez faire, laissez

passer ( top manta, turistes irrespectu­osos, brutícia, pisos turístics il·legals…). Però això sí, el mateix Ajuntament denega llicències per a la construcci­ó d’alguns hotels, necessaris per a una ciutat que acull esdevenime­nts molt importants, s’encaparra en el tramvia per la Diagonal, no decideix d’una vegada el tema de les terrasses...

I la imatge de Barcelona, què? Haurem de veure com s’anirà esvaint en poc temps el que des de fa més de cinc-cents anys és la bella carta de presentaci­ó de la nostra ciutat: “Barcelona, archivo de la cortesía”?

MERCÈ CUCURNY

Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain